CHP’li Ednan Arslan’dan, E-ticaret İçin Önemli Uyarı

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, halen Meclis’te görüşülen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin kabul edilmesi halinde, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren yerli firmaların çok uluslu firmaların iki katı lisans parası ödeyeceğini belirterek, “Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Kapı kapı gezme, para burada. Çek bu yasayı. Devletin 3 yıl içinde 100 milyarı cebinde kalsın” dedi.

ÜNSAL ERGEL | ANKARA

TBMM Genel Kurulu’nda partisini adına bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, görüşülen e-ticaret ile ilgili kanun teklifinin kabul edilmesi halinde büyük bir mali kayba sebep olacağını vurguladı.

Görüşülmekte olan ve Tüketici Korunması Kanunu’nda düzenlemeler yapan torba kanunun kabul edilmesi halinde e-ticaret yapan yerli firmaların 3 milyar, çok uluslu firmaların ise 1,5 milyar TL lisans parası ödeyeceğine dikkat çeken Arslan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu sözlerle seslendi:

'PARA BURADA, ÇEK BU YASAYI'

“Mehmet Şimşek seni buradan uyarıyorum, kapı kapı dolanma, kapı kapı dilenme. Para burada... Çek bu yasayı! 3 yıl içinde 80-90 belki de 100 milyar bu milletin cebinde kalsın.
Sanayi Komisyonunda bürokratlar; E-ticaret sektörünün lideri olan şirketin mevcut kanuna göre 2024 yılı için ödeyeceği lisans bedelinin 27-28 milyar lira olduğunu söylemişlerdi.
Biz de sorduk yeni getirilen düzenleme ile ne olacak? 27-28 milyar liradan 1,5 milyar liraya düşecek dediler. Düzenlemenin getireceği zararı ve haksızlıkları hesapladım.

'100 MİLYAR DEVLETİN KASASINDA KALSIN'

Eğer bu düzenleme kanunlaşırsa, önümüzdeki 3 yıl içerisinde toplamda 70-80 milyar lira çok uluslu bir şirketin cebinde kalacak. Yerli firmalar pazardan daha az pay almalarına karşın 3 milyar TL lisans bedeli ödeyecek. Pazardan en büyük payı alan çok uluslu bir şirket iktidarın kıyağı sayesinde sadece 1.5 milyar TL lisan bedeli ödeyecek.”

Anketten Şaşırtıcı Sonuç! Birinci Parti Ne AKP, Ne CHP... Siyaset Çözüm Süreci Yeniden Başlayacak mı? Güncel