CHP'li vekilden Soylu'ya sert sözler: Bakan olarak tanımıyoruz

Abone ol

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Meclis'te yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, seçimde oy kullanan seçmene parmak boyası uygulamasının yeniden getirilmesini öngören kanun teklifi verdi. Seçim güvenliğine dikkat çeken Bülbül, yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi.

SOYLU'YA BAĞLI BİR İŞ GÜVENLİ OLAMAZ

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen "aynı hanede ikamet eden yabancılar" hakkında konuşan Bülbül; "Vatandaş çıkıyor e-Devlet'e giriyor, acaba benim evimde bir yabancı var mı diye araştırma yapıyor. Adrese kayıt sistemini yapan Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı denilen 'suç işleri bakanı' Süleyman Soylu'ya bağlı. Süleyman Soylu'ya bağlı bir işi güvenli olarak kabul edebilir miyiz? Kabul etmek mümkün değil." dedi.

BİZ EŞKIYA GRUBU MUYUZ?

Bülbül, Soylu ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletvekillerine, İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan 36 milletvekiline eşkıya grubu diyen bir kişiyi biz bakan olarak bile tanımayız ve tanımıyoruz. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Biz eşkıya grubu muyuz? Buradan TBMM Başkanı'na söylemek istiyorum; 36 milletvekilini eşkıya grubu olarak tanımlayan bakan hakkında tek bir lafınız yok, yazıklar olsun."

NE OLMUŞTU?

Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili yargılamanın geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmasında, Vefa Salman’ın seçildiği 2014 yılı öncesine ait iddialara ilişkin soruşturma dosyasının mevcut dosyaya eklenmesi kararına CHP heyeti tepki göstermişti. Konuyla ilgili iktidara yakın Sabah , gazetesinin haberini alıntılayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı" ifadelerini kullanmıştı.

Can Ataklı: Bahçeli şaşırtmadı ve HDP'yi de 'kurtardı' Siyaset Erdoğan'dan İsveçli muhabirin sorusuna yanıt: '7 ay sonra seçim var' Dünya TBMM'de 'hırsız ve dolandırıcı bakan' gerilimi Siyaset 'Meral Hanım'ın bu yaptığı emrivakidir, herkes yıpranacak' Siyaset