Çok Konuşulacak Seçim Anketi: Hangi Parti, Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Abone ol

Yöneylem Araştırma'nın son seçim anketine göre CHP, AKP'nin 4.5 puan önünde. DEM Parti yüzde 9.6 ile üçüncü parti konumunda. MHP ise yüzde 9.4 ile onu takip ediyor.

Yöneylem Araştırma'nın 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği Türkiye Siyaset Araştırması'nı açıkladı. Milletvekilliği Seçimi Parti Tercihleri anketi için 2 bin 500 görüşme yapıldığı, güven aralığının yüzde 95 olduğu, +/-2,1 hata payı olduğu belirtildi.

Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce Türkiye genelinde seçmenlerin oy tercihleri şöyle çıktı:

CHP: Yüzde 27,9

AKP: Yüzde 24,3

DEM Parti: Yüzde 7,7

MHP: Yüzde 7,6

İYİ Parti: Yüzde 3,2

Kararsızlar yüzde 12,2, oy kullanmama eğilimde olanlar yüzde 7,3 olarak ölçüldü. Yöneylem Araştırma'ya göre, kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar şöyle:

CHP: Yüzde 34,7

AKP: Yüzde 30,2

DEM Parti: Yüzde 9,6

MHP: Yüzde 9,4

İYİ Parti: Yüzde 4

ERKEN SEÇİM ANKETİ

Öte yandan, Yöneylem Araştırma'nın yaptığı son seçim anketine yanıt veren katılımcıların yüzde 54,1'i erken seçim yapılmasını istiyor. Yöneylem, 13-16 Eylül tarihleri arasında "Türkiye Siyaset Araştırması" anketi düzenledi. Buna göre, katılımcılara "Türkiye'nin erken seçime gitmesini ister misiniz?" sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 54,1'i 'erken seçim yapılmalı' dedi.

Ankete katılanların yüzde 37,7'si ise erken seçime karşı olduğunu belirtti. 'Fikrim yok' veya 'kararsızım' diyenlerin oranı ise yüzde 8,2.

'Pelikan Bitmez; Adları Değişir, Çamurlukları Bitmez' Siyaset Gelecek Partisi'nden Yeni Meclis Grubu Çağrısı Siyaset