Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BRICS Zirvesinde 'TUSAŞ' Mesajı: 'Bu Saldırı Kararlılığımızı Perçinledi'

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Kazan kentindeki BRICS Liderler Zirvesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısını 'alçakça' olarak nitelerken, 'Teröre karşı kararlılığımız perçinlendi' dedi. Erdoğan, sözlerinin devamında dayanışma gösteren ülkelere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Ankara'nı Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından dayanışma gösteren ülkelere ve liderlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı, burada yaptığı açıklamada Filistin'i henüz tanımamış ülkelere de bu konuda bir adım atma çağrısında bulunarak, "İsrail'e yönelik kayıtsız şartsız silah ve mühimmat desteğinin sürmesi, bu ülkeyi saldırılarında daha da pervasız hale getiriyor. BM nezdinde İsrail'e silah atışının durdurulmasına yönelik bir girişim başlattık. Siz değerli dostlarımın bu hususta sağlayacakları desteğe güveniyorum. Hep beraber el ele vererek coğrafyamızdaki katliamları ve gözyaşlarını bir an önce durduralım diyorum" diye konuştu.

'TERÖRE KARŞI KARARLILIĞIMIZ PERÇİNLENDİ'

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Misafirperverliği ve davetleri için değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'e teşekkür ediyor, başarılı ev sahipliği dolayısıyla kendisini tebrik ediyorum. Ocak ayı itibariyle dönem başkanlığını üstlenecek Brezilyalı dostlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

(Ankara’daki terör saldırısına ilişkin) TUSAŞ’a saldırı alçakça bir saldırıdır. Bu saldırı teröre karşı kararlılığımızı perçinledi. Dün Ankara'da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum.

Ekonomiden güvenliğe, küresel adaletsizliklerden iklim değişikliğine, her alanda etkileri hissedilen ciddi meydan okumalarla karşı karşıyayız. Zirve için belirlenen adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi temasını bu nedenle fevkalade isabetli buluyoruz. Şu noktayı incelikle vurgulamak isterim. Sosyoekonomik kırılganlıkların arttığı ve güç dengelerinin değiştiği günümüz şartlarında İkinci Dünya Savaşı sonrasının ürünü olan siyasi ve mali mekanizmalar kendilerinden bekleneni veremiyor.

Orta Doğu'da akan kan durdurulmadıkça gelecek için ne adaletten ne barıştan ne de kalkınmadan söz edilebilir. İsrail'in bütün bölgeyi ateşe atma pahasına sürdürdüğü saldırgan tutum, hukuk, vicdan başta olmak üzere her türlü sınırı çoktan aşmıştır. Filistin halkı, Gazze'de soykırıma uğramaktadır. İsrail, Lübnan'a da saldırmak suretiyle mezalimi daha da ileriye taşımıştır. 21. yüzyılda yaşanan bu insanlık dramını göz ardı etmek hiç kimseyi sorumluluktan kurtaramaz. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması bölgede kalıcı ve adil bir barışın olmazsa olmazıdır.

Bu vesileyle Filistin'i tanımayan ülkeleri bu doğrultuda adım atmaya davet ediyorum. İsrail'e yönelik kayıtsız şartsız silah ve mühimmat desteğinin sürmesi, bu ülkeyi saldırılarında daha da pervasız hale getiriyor. BM nezdinde İsrail'e silah atışının durdurulmasına yönelik bir girişim başlattık. Siz değerli dostlarımın bu hususta sağlayacakları desteğe güveniyorum. Hep beraber el ele vererek coğrafyamızdaki katliamları ve gözyaşlarını bir an önce durduralım diyorum."

Kaymakam, Belediye Başkanı, 6 Siyasi Parti ve Esenyurtlular El Ele Verdi Siyaset Bahçeli'nin Çağrısının Ardından Öcalan'dan İlk Mesaj Siyaset