Razgatlıoğlu Şampiyonluk İçin Piste Çıkıyor

Abone ol

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da şampiyonluk için piste çıkacak. Razgatlıoğlu, ikinci kez şampiyonluk başarısı göstermiş olacak.

Toprak Razgatlıoğlu, WSBK'nin hafta sonu İspanya'da gerçekleştirilecek 12. ve son ayağının 19 Ekim Cumartesi günkü ilk yarışında en yakın rakibi ile puan farkını 37 ve üzerinde tutması durumunda, ikinci dünya şampiyonluğunu ilan edecek.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WSBK) sezonun 12. ve son etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İspanya'nın 4.423 kilometre uzunluğa sahip Circuito de Jerez Pisti'nde gerçekleştirilecek.

Dünya genelinde yarışseverler tarafından "El Turco" lakabıyla anılan Toprak Razgatlıoğlu, Jerez'de 19 Ekim Cumartesi günü koşulacak ilk yarışta en yakın rakibi İtalyan Nicolo Bulega ile puan farkını 37 ve üzerinde tutarsa, 20 Ekim'deki yarışlara bakılmaksızın 2024 dünya şampiyonluğunu garantileyecek. Dört yıl mücadele ettiği Pata Yamaha Prometeon Takımı'ndan ayrılıp, bu sezon başı 2 yıllığına Rokit BMW Takımı'yla anlaşan Toprak, Avustralya'daki 1. ayak yarışlarında istediği performansı sergileyemedi. İlk yarışı 5. sırada bitiren Toprak, superpole yarışında üçüncü olurken, ikinci yarışı ise motosikletinde yaşanan sorun yüzünden tamamlayamadı.

Sezon başı yeni takımı BMW ile performansı merak edilen Toprak, İspanya'nın Barselona kentindeki 2. ayağın ilk yarışında birinci olarak şampiyonluk için iddialı olduğunu gösterdi. Burada superpole yarışını da birinci bitiren milli motosikletçi, ikinci yarışta ise üçüncü sırayı aldı.

Barselona yarışları sonrası yaptığı açıklamada Toprak, "Birçok kişi, kazanan bir motosiklete sahip olmadığımızı söyledi. İnsanlara kazanan bir motosikletimiz olduğunu gösterdik. BMW için büyük bir proje ve ben de bunun bir parçasıyım. Şampiyonluğu kazanabilecek potansiyelimiz var." ifadelerini kullanmıştı.

Samsunspor'da Hedef 42 Puan Güncel Deprem Yeni Malatyaspor'u Vurdu Spor