Gezi Direnişi'nin 11. yıl dönümü

Abone ol

Gezi Direnişi'nin 11. yıl dönümünde Taksim Dayanışması tarafından TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde bir basın açıklaması ve eylem düzenlendi.

Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü, Taksim'de anıldı. Taksim Dayanışması tarafından TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde düzenlenen basın açıklaması ve eyleme yoğun katılım gerçekleşti.

Eyleme Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, emek meslek örgütleri ve Gezi aileleri katıldı.

VALİLİKTEN METRO KISITILAMASI

İstanbul Valiliği metro seferleriyle ilgili kısıtlamaya gitti. Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattı öğle saatlerinde işletmeye kapatıldı. Taksim meydanı ise barikatlarla kapatıldı.

'KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR'

Cumhuriyet'in haberine göre; Eylemde "Karanlık gider, Gezi kalır" ve "Her yer Taksim her yer Direniş" sloganları atıldı. Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren yurttaşlar da isimleri okunarak anıldı.

Valiligin metro yasağına tepki gösterilen eylemde, "Bugün ulaşımı durdurarak bizlerin buraya gelmesini engellemeye çalışıyorlar. 1 Mayıs'ta Taksim meydanına çıkmak isteyenlerin önünü kesiyorlar. Ne Taksim Meydanı'na çıkmak istemek, ne 1 Mayıs'ı kutlamak istemek, ne Gezi'yi anmak istemek, ne haklarımızın peşinde koşmak, bunu talep etmek suç değildir. Suç bunu engellemektir. Bundan tam 11 yıl önce olduğu gibi bugün de her yer Taksim, her yer direniş. Gezi'yi yargılayamazsınız." denildi.

'GEZİ UMUDU SİMGELEDİ'

Açıklamayı okuyan Taksim Dayanışması’ndan Akif Burak Atlar, "11 yıl önce bugün ülkemiz tarihinin en demokratik, en katılımcı, en barışçı, en feminist, en adaletli, en ekolojist, en genç, en renkli ve en mücadeleci halk hareketi, dünyadaki ve ülkemizdeki adaletsizliklere karşı Gezi parkında buluştu. Buluşmakla kalmadı, ülkemizin siyasal, toplumsal ve kültürel tarihinde silinemeyecek kadar derin ve gökkuşağı gibi renkli bir iz bıraktı. Meydanları dolduran milyonların direnişi tüm renkleriyle dirençliliği, kararlılığı, çok sesli bir ezgiyi, yeryüzü sofrasında sıcak bir paylaşımı, kardeşleşmeyi, umudu simgeledi" dedi.

'GEZİ DİRENİŞİNİ DARBEYLE İLİŞKİLENDİRMEK MANTIKLA İZAH EDİLEMEZ"

'Tüm bu gerçekliğin karşısında Gezi direnişini darbeyle, terörle ilişkilendirmek akılla, mantıkla, hukukla ve vicdanla izah edilemez'

'GERÇEK ANLAMDA SUÇ YA DA SUÇLU YOKTUR'

'Gezi davasında yaşatılan bu haksızlığın son bulması için ses verin. Sessiz kalmak, görmezden gelmek bu haksızlığa, adaletsizliğe ortak olmaktır. Talebimiz kısa, net ve somuttur: Gezi adına hapiste tuttuğunuz herkesi derhal serbest bırakın. Serbest bırakmak zorundasınız çünkü bu dava öncesinde verilen beraat kararlarında da açıkça ifade edildiği gibi ortada gerçek anlamda bir 'suç'ya da 'suçlu' yoktur. Gezi Direnişi bu ülkenin dünü değil geleceğidir. Eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi için sönmeyecek bir umut olmaya devam edecek'

POLİS BAZI EYLEMCİLERİN ÇIKIŞINA İZİN VERMEDİ

Öte yandan polis, basın açıklamasının ardından bölgeyi terk etmek isteyen eylemcilerin bazılarının çıkışına izin vermedi.

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı Türkiye Diyarbakır'da kan davası barışla sonuçlandı: 9 kişilik facianın ardından aileler birleşti Türkiye Sürat teknesiyle yurt dışına kaçış girişimi sonuçsuz kaldı Türkiye 6 Şubat depremlerinde MCG Towers'ın yıkılmasıyla ilgili 13 sanığın yargılanması sürüyor Türkiye