Beslenme Uzmanları Yasaklı Gıda Listesini Açıkladı: Bilmeden Resmen Zehir Tüketiyormuşuz

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sadece egzersiz yeterli değil. Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirip, zararlı besinleri hayatınızdan çıkarmak da büyük önem taşıyor.

Haberin devamı için tıklayınız

Günümüzde kilo vermek isteyen pek çok insan, farkında olmadan kilo alımına sebep olabilecek gıdaları tüketmeye devam ediyor. Beslenme ve gıda uzmanları, yasaklı listeyi paylaştı. İşte diyetisyenlerin özellikle uzak durmanızı önerdiği ve sağlığa büyük zararı olan o yiyecekler:

1. Şekerli İçecekler
Gazlı içecekler, enerji içecekleri ve meyve suları, yüksek miktarda şeker ve kalori içerir. Şekerli içecekler beyin tarafından yiyecek olarak algılanmadığından, içildikten sonra tokluk hissi oluşturmaz. Bu da daha fazla tüketmenize ve kilo alımına yol açar. Ayrıca, tip 2 diyabet ve kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıkların riskini de artırır.

2. Fast Food Ürünleri
Hamburgerler, kızarmış tavuklar ve patates kızartmaları gibi fast food yiyecekleri, yüksek kalori ve yağ içerirken besleyici değerden yoksundur. Bu yiyecekler tok tutmaz ve genellikle aşırı yağ ve tuz nedeniyle sağlıksız bir kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca sürekli fast food tüketimi, sağlıklı besinleri tüketmenizi engelleyerek vücudunuzu gerekli besinlerden mahrum bırakır.