Bulgurun lezzetini kaçırıyormuş - Pişirirken aklınızda bulunsun! Bir daha asla yapmayın

Abone ol

Bulgur pilavı pişirirken yapılan bir hata bulgurun tüm lezzetini kaçırıyormuş. Besin değerini yok ediyormuş. Bulgur pilavı pişirirken işte bilmeniz gereken her şey!

Lif deposu bulgur, en sağlıklı karbonhidratlardan biri olarak her sofrada mutlaka bulunması gereken besinlerden. Her şeyi ayrı lezzetli olan bulguru özellikle akşam yemeklerinde taze domateslerle birleştirip pilav yaptığınızda tadına doyum olmaz. Sizin için öyle nefis bir domatesli bulgur pilavı tarifi hazırladık denemeyen bin pişman oluyor.

GERÇEK GÜNDEM -

İri taneli bol lifli başbaşı bulguruyla yapabileceğiniz nefis bir pilav tarifimizi sizlerle paylaşacağız. Salma pilav tekniğiyle hazırladığımız bu pilav lezzetini et suyundan ve tereyağından almaktadır. Et suyu yoksa dilerseniz tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Geleneksel lezzetlerden hoşlananların mutlaka denemesi gereken bulgur pilavımızın malzemelerini ve yapılış aşamalarını sizlerle paylaşacağız.

ÖNEMLİ UYARI!

Bulgur pilavı pişirirken bulguru sakın yıkamayın. Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez. Bulguru yıkarsanız tüm besin değerini yok edersiniz. Aynı zamanda da pilavınız çok lezzetsiz olur.

BULGUR PİLAVININ TARİFİ;

3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 su bardağı iri bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Et suyu veya tavuk suyu - 3 bardak yeterli olacaktır.

BULGUR PİLAVININ YAPILIŞ AŞAMALARI;

*Sıvı yağı bir tencerede ısıtın, soğan ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun ve salçayı ilave edin. Salçayı yakmamaya dikkat edin.

*Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz domatesleri rendeleyebilirsiniz.

*Ardından bulguru domatesli harca ilave edin.

*Tencereye bulgurun üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip ocağı kısın. Bu tavuk suyu veya et suyuyla hazırlanırsa pilavınız çok daha lezzetli oluyor.

*Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ilave ettikten sonra bulgur tamamen suyunu çekene kadar pişirin.

*Bulgur tam suyu çekmeye yakınken yumuşaklığını kontrol edin. Eğer tam pişmediyse biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz. Soğuk su sakın eklemeyin. Pilavın lezzetsiz olmasına neden olursunuz.

*Bulgur piştiyse tencerenin altını kapatın.

*Ayrı bir tavada iki kaşık tereyağını iyice eritin. Tereyağını hafifçe yakarsanız lezzeti artırabilirsiniz.

*Erittiğiniz tereyağını pişmiş bulgurun üzerine hemen sıcakken dökün. Bu harika sos pilavınızın çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

*Pilavı tencerede 10 dakika kadar kapağı kapalı olarak dinlendirin.

* Pilavınız hazır, güzelce karıştırıp hemen servis edebilirsiniz. İster yoğurt ister ayranla pilavınızı sofraya koyabilirsiniz. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. Bulgur pilavı yaparken bu sırları deneyebilirsiniz.

Çorbanızı iki kat lezzetli hale getirin - İşte kimsenin bilmediği lokanta sırrı Yaşam Bir kez bile doğru pişirmemişiz - Sarmanın lezzetli olmasını sağlayan öneri Yaşam Patlıcan kızartırken işinize yarayacak harika bir teknik - Asla yağ çekmiyor Yaşam Bu dolma tarifini deneyen vazgeçemiyor - Asla dağılmıyor ve içi iyi pişiyor Yaşam