Çıtır çıtır patates kızartmalarının sırrıymış - Altın sarısı oluyor ve yağ çekmiyor

Abone ol

Patates kızartması yaparken işinize yarayacak harika bir aşçılık sırrımız var. Bu tarifle yapacağınız patates kızartması ayrıca yağ çekmeyecek.

Patatesin en lezzetli hallerinden olan, yiyenin bir daha vazgeçemediği patates kızartmasının en güzeli hiç kuşkusuz evde yapılan halidir. Genelde restoranlarda yapılan patates kızartması taze olmaz. Dondurulmuş patatesten yapılır. Bu gerçekten hiç sağlıklı değil.

Evde patates kızartan vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konusu ise kızarttıkları patateslerin fast food zincirlerinde satılanlar gibi çıtır çıtır olmamasıdır. Bu yüzden özellikle çocuklarımız evde yapılan patates kızartmasını pek sevmez. Peki, patates kızartması çıtır çıtır nasıl yapılır?


Mayonez ve ketçapla bir araya geldiğinde kimsenin hayır diyemediği, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği patates kızartmasının restoranlarda nasıl yapıldığı uzun dönemdir hep merak konusu olmuştur.

İşte, en güzel ve lezzetli çıtır çıtır Patates Kızartması yapabilmenizi sağlayacak tarif.

İngiltere'nin en ünlü şeflerinden biri olan Heston Blumenthal'a göre en iyi patates kızartma yöntemi 'üçlü kızartma'. Kendisinin geliştirdiği bu yöntem şu şekilde: İlk olarak patatesler çok az haşlanır ve ardından soğutulur. Sonrasında düşük ısıda kızartılır ve ardından kızgın yağda tekrar kızartma işleminden geçirilir.

KLASİK PATATES KIZARTMASI TARİFİ NASILDIR?

Gerekli malzemeler;

4 adetorta boy kızartmalık patates
2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
Tercihe göre 1/2 çay kaşığı kuru baharat karışımı

Tarifi;

Üzerlerini fırçaladığınız kızartmalık patatesleri bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını soyun.

Büyük dikdörtgenler halinde kestiğiniz patatesleri, uzunlamasına doğrayıp parmak şeklinde patatesler hazırlayın.

Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bir süre bekletin. Bu suyun içerisine maden suyu da ekleyebilirsiniz. Böylelikle patates kızartmanız daha çıtır olacaktır.

Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın.

Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar kızartın.

Yağını süzdürdüğünüz patatesleri kağıt havlu serili servis tabağına alın. Ve ocağın altını kapatın. Patatesleri soğuması için bir süre bekletin. Arzuya göre bu esnada onları baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz.

Ocağın altını tekrar açın ve yağı yeniden kızdırın.

Ön pişirme işleminden geçen ve soğuyan patatesleri bu sefer gerçekten kızdırdığınız sıvı yağda altın sarısı renk alana dek kızartın. Tuz ilavesiyle son lezzetini kattıktan sonra artık patates kızartmanızı servis edebilirsiniz.

Çok basit bir teknik - Mısır patlatırken her bir tanesine kadar patlamasını sağlıyor Yaşam Pırasa pişirirken en değerli yerini israf ediyormuşuz - Vazgeçmeniz en doğrusu Yaşam Hiç bir uzmanın size anlatmayacağı gerçek - Karbonatın 19 kullanım alanı Yaşam Uzmanı püf noktalarını anlattı: Kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmiyor! Yaşam