Gül Neden Soluyor? Gül'ü Yıl Boyunca Canlı Tutmanın Yolu

Bahçenizde veya evinizde yetiştirdiğiniz güllerin solması sizi endişelendiriyor mu? Güllerin canlı ve sağlıklı kalması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek, onların uzun ömürlü olmalarını sağlamak için önemlidir. İşte gül bakımı hakkında bilmeniz gerekenler:

Haberin devamı için tıklayınız

Güller, bahçelerimizi ve evlerimizi süsleyen, hoş kokulu çiçeklerdir. Ancak bazen güller solmaya başlar ve bu durum birçok bahçe tutkununu endişelendirir. Güllerin çözümünün birçok nedeni olabilir.

GÜL NASIL BAKILMALI?

Gül hem bahçelerde hem de saksıda yetiştirilmeye uygun olan çiçek türlerinden biridir. Evde saklanda yetiştirilen gül gerek dekorasyon olarak saklanması hoş kokusu ile pek çok kişi tarafından tercih edilir. Bu bağlamda saksıda gül yetiştirebilmek için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

****
Gül yetiştirirken dikkat edilmesi gereken konuların başında ışık, sulama, canlandırma ve besleme işlemleri gelir. Gülün beslenme sürecinde mutlak olarak dikkat edilmesi gereken bu konuların gülün sağlıklı kalabilmesi için oldukça önemlidir. Gül bakım püf noktaları arasında bulunan işlemler şu şekilde sıralanabilir: