Hamamböceklerini ve karıncaları evden uzak tutmanız için 3 doğal çözüm

Abone ol

Karıncalar ve hamam böcekleri genelde zararsız canlılardır. Ancak rahatsız edici olabiliyorlar. Evinizden onları uzaklaştırmak için gereksiz kimyasallar kullanmanıza hiç gerek yok. Bu doğal yöntemler sayesinde evlerinizden onları uzak tutabileceksiniz.

Değerli Gerçek Gündem okurları sizlerle doğal yöntemleri paylaşmaya devam ediyoruz. Hamam böcekleri evde görüldüğü zaman hem hijyen açısından problem yaratıyor hem de görüntüsüyle rahatsız edici olabiliyorlar.

Pek çok kişi 'Evde hamam böceği nasıl yok edilir?' sorusuna profesyonel yardım almayı düşünürken aslında doğal çözümlerle hamam böceklerini evden uzaklaştırmak mümkün.

İşte hamam böceklerinden kurtulmanızı sağlayacak en etkili yöntem.

Posta'da yer alan bir haberde; En ilginç ve en doğal çözümün sabunlu su yöntemi olduğu görülüyor.

Hamam böceklerinden kurtulmak için, sabunlu su oldukça etkilidir. Bir sprey şişesine sıvı sabun veya duş jeli dökün. İçerisine su ekleyerek seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan hamam böceğinin üzerine sıkın. Özellikle karnına ve kafasına temas etmesine özen gösterin.

İkinci yöntem soğanla yapılıyor;

Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.

Kırmızı biber yöntemi de harika bir çözüm olabilir;

Kırmızı biber: 1 yemek kaşığı kırmızı biber ve 1 diş sarımsağı ezerek püre haline getirin. Üzerine 4 bardak su ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız suyu hamam böceği yuvalarına püskürtün.

KARINCALAR EVDEN NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Hürriyet tarafından paylaşılan bir içerikte; Karıncaları evden uzaklaştıran yöntemler tek tek paylaşıldı. İşte karıncaları evden uzaklaştırmanızı sağlayacak o yöntemler.

Mutfağınızı düzenli temizleyin


Mutfağınızı düzenli olarak temizlemeye özen gösterin ve yiyecek dolu kapların ağzını açık bırakmayın.

Ayrıca nemli ortamı seven karıncaları uzak tutmak için tezgâh ve yerleri temiz ve kuru tutun.

Çöpleri sık sık atın!

Kirli bulaşıkları lavaboda biriktirmeyin!

Yemekleri masada yemeye özen gösterin.

TARÇIN HARİKA BİR ÇÖZÜM OLABİLİR

Karıncalar kokuya duyarlıdırlar. Hepimizin mutfağımızda severek kullandığı tarçın, karıncaların rahatsız olduğu bir baharattır. Bunun için toz tarçın, çubuk tarçın veya tarçın yağı kullanabilirsiniz.

Tarçın yağı veya toz tarçını karıncaların evinize girdiği yolun üstüne dökerek onları kaçırabilirsiniz.Toz tarçını veya tarçın yağını suyla karıştırarak karıncaların geçtiği yollara uygulayabilirsiniz.

Ya da pencere kenarı gibi karıncaların geldiği yerlere çubuk tarçın bırakabilirsiniz.

ACI BİBER YÖNTEMİ

Acı biber, kokusu sayesinde yine karıncaları evinizden uzak tutabilir. Bir tencerenin içerisine su ve acı biber ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra acı biberin keskin aromasını içerisine hapseden su, ılık bir kıvama geldiği zaman karıncaların geçtiği yolları bu karışımla temizleyin.

KAHVE TELVESİNİN MUCİZESİNDEN YARARLANIN

Afiyetle içtiğiniz Türk kahvesinin telvesini karıncaların geçtiği yerlere uygularsanız, karıncaların evinizi ziyaret etmeyi bıraktığını göreceksiniz.

SİRKELİ YÖNTEM

Karıncalar geldikleri yollara koku bırakırlar. Eğer ki bu yolu temiz tutarsanız karıncaların geri dönmek için bıraktıkları artıkları temizlemiş olursunuz. Böylece geri dönmekte zorlanırlar. Karıncaların en çok nefret ettiği şeylerden biri olan sirkeyi, limon ve suyla karıştırarak bir sprey şişesine boşaltın. Karıncaları görmekten en çok şikâyet ettiğiniz yerlere uygulayın.

Bu yöntemler tamamen doğal yöntemlerdir. Bu yöntemler sayesinde evinizi hem böceklerinden hem karıncalardan kurtarabilirsiniz. Gereksiz kimyasal ürünleri kullanmak yerine bu harika bilgiler işinizi kolaylaştıracaktır.

Bayat ekmekten beş dakikada 1 tepsi dolusu börek yapabilirsiniz- Bakın öyle kolay ki.. Yaşam Marketten almayın.. Hiç faydalı değilmiş - Evde kendinizde yapabilirsiniz Yaşam Bir kez bile doğru pişirmemişiz - Kelle paça çorbasının işte doğru tarifi Yaşam Pastanelerdeki poğaçaların sırrını bulduk - Bu tarifle sizde yapabileceksiniz Yaşam