Her Kadının Korkulu Rüyası Olan Tırnak Sararmasına Ne İyi Gelir? Bu Yöntemi Duyunca Çok Şaşıracaksınız

Bakımlı ve sağlıklı görünen eller herkesin hayali. Tırnaklar da sağlıklı ve bakımlı görünümün en büyük parçası olarak karşımıza çıkıyor. Kimi zaman istemeden de olsa tırnaklarımızın sararmasına neden olabiliyoruz fakat tırnak sararmasının en sık nedeni ise oje kullanımı. Hangi durumlarda tırnak sararır? Tırnak sararmasına hangi doğal yöntemler uygulanabilir? İşte tırnakların yeniden beyazlamasını sağlayan doğal yöntemler…

Haberin devamı için tıklayınız

Bakımlı ve sağlıklı tırnaklar, kişisel bakımın önemli bir parçasıdır ancak sık sık oje kullanımı ve bazı sağlık sorunları tırnakların sararmasına neden olabilir. Özellikle kış aylarına az bir süre kala oje renkleri de değişime uğramaya başlıyor. Koyu renklerin daha çok tercih edildiği bu dönemde oje severler tırnaklarını eski sağlığına kavuşturmak için doğal yöntemlere başvuruyor.

Öte yandan enfeksiyonlar, tırnak mantarı, diyabet gibi hastalıklar da bu duruma yol açabilir fakat evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle tırnaklarınızın yeniden beyazlamasını sağlayabilirsiniz.

TIRNAK SARARMASINA NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Sık Oje Kullanımı: Özellikle koyu renk ojelerin uzun süre kullanılması tırnakta kalıcı renk değişimlerine neden olabilir.
Tırnak Mantarı: Mantar enfeksiyonları tırnaklarda sararma, kalınlaşma ve şekil bozukluklarına yol açar.
Hastalıklar: Diyabet, karaciğer hastalıkları veya dolaşım sorunları gibi çeşitli rahatsızlıklar tırnak renginde değişikliklere neden olabilir.