İncir Yerken 2 Kez Düşüneceksiniz: Meğer Yumurtalarını Bırakıp İçinde Ölüyorlarmış

İncir, birçok insanın bildiğinin aksine bir meyve değil, aslında bir çiçek. Ve bu sebeple arıların ilgisini oldukça çekiyor. Ancak incirle ilgilenen arı içine girdikten bir müddet sonra ölüyor ve bu birçok incir için geçerli.

Haberin devamı için tıklayınız

İncir, çoğu insanın bildiği gibi sadece bir meyve değil, aslında oldukça ilginç bir biyolojik yapıya sahip bir bitkidir. Çoğu çiçeğin aksine, incirlerin dışarıya görünen yaprakları ve çiçekleri yoktur. Bunun yerine, incirin çiçekleri ters bir şekilde, meyvenin iç kısmında gelişir. Bu eşsiz özelliği sayesinde incir, doğada hayatta kalma stratejileri açısından oldukça dikkat çekici bir bitkidir. Ancak daha da ilginç olan, incirlerin üremesi için bir arıya ihtiyaç duymalarıdır.

HER İNCİRİN İÇİNDE BİR ARI ÖLÜSÜ VAR MI?

Evet, birçok incirin içinde, türlerinin devamı için kurban edilen bir incir arısının kalıntıları bulunur. İncir arısı, türünü sürdürebilmek adına yumurtalarını bırakmak için mutlaka bir incir meyvesine ihtiyaç duyar. Ancak incir arısı, meyveye girdikten sonra genellikle hayatta kalamaz. Dişi arı, incirin içine yumurtalarını bıraktıktan sonra, içeride hapsolur ve incirin salgıladığı fisin enzimi sayesinde vücudu parçalanarak meyveye karışır. Bu nedenle incir yerken farkında olmadan bu küçük arının kalıntılarını da tüketiriz.