İşte Bu Yüzden Ceviz ve Bademleri 8 Saat Boyunca Islatmalısınız

En çok tüketilen kuruyemiş türleri arasında yer alan ceviz ve bademin yapısı, uzun süre boyunca ıslatılması halinde tamamen değişiklik gösteriyor. Beslenme uzmanları, 8 ile 12 saat aralığında ıslandırılmış badem ve cevizde yaşanacak değişime şaşıracağınızı belirterek, yapmanız gerekenleri sıraladı.

Haberin devamı için tıklayınız

Kuruyemişlerin sağlığımız için faydalı yağ ve vitaminler içerdiği herkesçe bilinir.

Bol miktarda kalori barındıran bu yiyecekler, özellikle diyet yapanlar için dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Besin değerleri bakımından zengin olmalarına karşın, kuruyemişlerin farklı tüketim teknikleri ile daha da zengin hale getirilebileceğini biliyor muydunuz?

NEDEN KURUYEMİŞLERİ ISLATMALIYIZ?

Doktorlar, özellikle ceviz ve badem gibi türlerin içerisinde vitaminlerin emilimini engelleyen fakat saatlerce ıslatılmaları halinde ortadan kalkan fitik asit bulunduğunu keşfetti. Fitik asit, yiyeceğin lezzet yapısını bozmasının yanı sıra, besin değerlerinde de olumsuz bir etkinin açığa çıkmasına neden oluyor.

Ceviz ve badem gibi türleri 8 ile 12 saat arasında suda bekletmek, çok daha yumuşak kuruyemişlerin ortaya çıkmasının yanı sıra, onların daha lezzetli hale gelmesine ve mayhoş tadın ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Ayrıca ıslatma işlemi, kuruyemişlerin kirli ve tozlu kalıntılarını temizlemeye yardımcı olarak onları daha temiz ve sağlıklı bir hale getirir.

İşte beslenme uzmanları ve doktorlara göre kuruyemişleri ıslatırken dikkat etmeniz gereken adımlar...