Kahvaltıda işinize yarayacak bir tüyo; Pişinin yağ çekmemesini sağlıyor

Abone ol

Pişi yaparken yağ çekmesin istiyorsanız aşçıların bu yöntemini deneyin. Canınız hamur işi çektiğinde lezzetli bir pişi yapmak için bu tarif sırları işinizi kolaylaştıracak.

Türk mutfağında ve Balkan mutfağında pişi çokça sevilir. Daha çok sabah kahvaltılarında tüketilen pişi çoğu zaman hamur işi sevenlerin imdadına yetişmektedir.

Pişi yaparken yağ çeksin istemeyiz. Yağlı pişilerde zaten güzel olmaz ve mideye oturur. Vereceğimiz bu tarifle pişinizi yapın. Böylelikle asla yağ çekmeyecek.

Pişi için gerekli malzemeler;

4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

(8-10 Kişilik - 20 dakika)

TARİFİ

Bir kapta un ve kabartma tozunu iyice karıştırıyoruz. Üzerine yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.

İyice yoğurduktan sonra merdane yardımıyla tavamıza sığacak boyutlarda açıyoruz. Açılan hamuru kare şeklinde kızgın yağda fazla yakmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun!

PİŞİNİN YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN PÜF NOKTASI

Pişi hamurunun yumuşacık olması kuşkusuz bir pişide aranan en önemli özelliklerdendir. Bu özelliğin sırrı aslında çok basit. Pişi hamurunun yapım aşamasında mutlaka yoğurt ve sirke kullanmak gerekiyor. Bu iki malzeme pişi hamurunun daha yapım aşamasında yumuşacık olmasını sağlıyor. Bu iki malzemeyi eklediğiniz zaman pişinin ayrıca yağ çekmesini de önlemiş oluyorsunuz.

Pişinin lezzetli olmasını sağlayan bir sırda kullandığınız yağ. Mutlaka yağ kaliteli olmalı. Pişinizi ister çay isterseniz ayranla servis edebilirsiniz.

Yaprak sarma pişirirken bilmeniz gereken teknik. İçinin çok daha iyi pişmesini sağlıyor Yaşam Uzmanlar öneriyor; Kelle Paça yerine bundan için Yaşam Poğaça hamuruna ekleyin ne bayatlar ne kuru olur; Aşçılar hep gizlemişti Yaşam Patates salatasını çok daha lezzetli hale getiriyor! Bir çok kişi denememişti Yaşam