Kirasını Ödeyemeyen Emekliler Oraya Akın Ediyor! Başvurularda Rekor Artış

Düşük maaş ve ekonomik şartların ağırlaşması nedeniyle kiralarını ödeyemez duruma gelen emekliler, oraya akın etmeye başladı. Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, barınma krizine de dikkat çekti.

Haberin devamı için tıklayınız

Türkiye'de emeklilerin düşük maaşlar nedeniyle yaşamlarını sürdürmekte zorlanmaları, huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerine olan talebin hızla artmasına yol açtı. Artan kiralar karşısında emeklilerin maaşları yetersiz kalınca, birçok emekli bu merkezlere başvurmak zorunda kalıyor. Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşadığı bu barınma krizine dikkat çekti.

BAŞVURULAR ARTIYOR, BELEDİYELER ZORLANIYOR

Dilbaz, huzurevlerine yapılan başvurularda ciddi bir artış olduğunu belirterek, belediyelerin bu talepleri karşılamakta zorlandığını ifade etti. Dilbaz, emeklilerin aldığı maaşların geçimlerini sağlamaya yetmediğini vurgularken, barınma sorununun emekliler için her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getirdi.

EMEKLİNİN GEÇİM MÜCADELESİ

Emeklilerin yıllarca çalışıp prim ödediklerini, ancak aldıkları maaşlarla temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiklerini belirten Dilbaz, "En düşük emekli maaşını 12.500 lira yapmak, emekliye ‘yaşama, öl’ demekle eşdeğer” şeklinde konuştu.

Özellikle yüksek kiralar ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle birçok emeklinin kirasını ödeyemediğini, temel gıda maddelerine bile ulaşmakta zorlandığını belirtti.