Konservede Yapılan Acıkanın Lezzet Sırrı Keşfedildi: 1 Kaşık Eklemek Aylarca Taze Kalmasını Sağlıyor

Domates mevsiminin son günleri yaşanırken, birçok insan kış ayı için konserve hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Salça ile hazırlanan en lezzetli sos ve mezelerden biri olan acıka için tarih paylaşan usta aşçılar, acıkanın lezzetini eşsiz bir hale getirmek için konservenin içerisine eklemeniz gereken bir tüyoyu paylaştı.

Haberin devamı için tıklayınız

Birçok ev hanımı, yaz aylarında hem daha taze hem de ekonomik olmaları gerekçesiyle kilolarca domatesi kış için hazırlamayı tercih ediyor. Büyük tencere ve kazanlarda kaynatılan domateslerin bir kısmı domates ve menemenlik olarak ayrılırken, kabuklarından ise domates sosu ve salça yapılmakta.

Kışlık için hazırlanan salçalarla bol miktarda meze ve sos yapılabileceğini belirten uzmanlar, Türkiye'de en sevilen lezzetlerden biri olan acıka için benzersiz bir tarif paylaştı.

Acıka için gereken malzemeleri ve yapım aşamalarını anlatan uzmanlar, klasik tariflerin aksine yapılacak basit bir ekleme ile daha önce hiç yenilmemiş lezzette bir acıkanın elde edilebileceğini açıkladı. İşte acıkaya lezzet veren gizli tarif ve uygulanması gereken adımlar...