Meteoroloji Bölge Bölge Uyardı: Beklenen Yağışlar Başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel hava durumu tahminlerine göre, bu gün Batı Karadeniz ve Marmara'nın kuzeybatısında sağanak yağışlar etkili olurken, Doğu Akdeniz'in batısında ise şiddetli fırtına bekleniyor.

Haberin devamı için tıklayınız

İstanbul'da etkisini gösteren sağanak yağışlar, kentteki günlük yaşamı önemli ölçüde aksattı. Doğu Akdeniz'in batısında öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerinden esmeye başlayacak rüzgar, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde etkili oldu.
Fırtınanın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz'de ise gök gürültülü sağanak, bugün öğleden sonra Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük çevrelerinde etkili olacak. Akşam ve gece saatlerinden itibaren Kastamonu, Çankırı çevreleri ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetlenecek.

Marmara'nın kuzeybatısında beklenen gök gürültülü sağanak, Tekirdağ’ın merkez, Muratlı, Saray, Marmaraereğlisi, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı ve Çorlu ilçeleri ile Kırklareli’nin merkez, Lüleburgaz, Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçelerinde ve İstanbul’un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.