Ne Karbonat Ne de Kimyon! 1 Kaşığı Kuru Fasulyenin Gazını Almaya Yetiyor

Kuru fasulye, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri fakat tükettikten sonra oluşan gaz problemi birçok kişinin en büyük şikayetlerden biri. Gaz problemlerine karşı genellikle karbonat ve kimyon gibi yöntemler kullanılıyor ancak daha etkili bir çözüm mevcut. Bu formülle kuru fasulyenin gaz yapıcı etkisini en aza indirebilirsiniz. İşte o püf nokta…

Haberin devamı için tıklayınız

Kuru fasulye, besleyici ve lezzetli olmasıyla sofralarımızın baş tacı ancak çoğu kişi fasulye yedikten sonra yaşadığı gaz sorunları nedeniyle bu nefis yemeği tüketmekte tereddüt edebilir. Geleneksel çözümler olan karbonat ve kimyonun yanı sıra, bu soruna daha etkili çözümler mevcut. Gaz problemini tamamen ortadan kaldıracak bazı basit ve doğal yöntemlerle, kuru fasulyenin keyfini rahatça çıkarabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ MUCİZESİ

Kuru fasulyenin gaz yapıcı etkisini hafifletmek için karbonat veya kimyon kullanımı yaygın olsa da, elma sirkesi bu konuda çok daha etkili bir yöntem. Fasulyeyi pişirmeden önce suya ekleyeceğiniz bir kaşık elma sirkesi, fasulyenin içeriğindeki sindirimi zor oligosakkaritleri parçalıyor. Elma sirkesi bu şekerlerin parçalanmasına yardımcı olurken fasulyenin gaz yapıcı etkisini büyük oranda azaltıyor.

FASULYELERİ İYİ ISLATIN

Fasulyeyi bir gece önceden soğuk suya koyarak bekletmek, içindeki gaz yapıcı maddelerin suya karışmasını sağlar. Suyu birkaç kez değiştirerek bu etkiyi minimuma indirebilirsiniz. Bu yöntem ayrıca fasulyenin daha kolay pişmesine yardımcı olur.

DEFNE YAPRAĞI EKLEYİN

Pişirme sırasında suya birkaç defne yaprağı eklemek, hem fasulyenin sindirimini kolaylaştırır hem de gaz yapıcı etkisini azaltır. Defne yaprağı ayrıca yemeğe hoş bir aroma katar.