Nesli Tükenmek Üzere, Eskişehir'de görüntülendi!

Eskişehir'de nesli tükenmek üzere olan 'Anadolu Vaşağı', görüldü. Vaşak, vatandaşlar tarafından amatör kamera ile kaydedildi.

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin kırmızı listesiyle nesli tükenme tehlikesi altında olarak birinci dereceden koruma altında bulunan ve halk arasında ‘Anadolu Vaşağı' olarak bilinen vahşi kedi, Eskişehir Seyitgazi İlçesi Bardakçı Mahallesi'nde görüldü.

Mahallenin kırsal bölgesinde görülen vahşi kedi, vatandaşlar tarafından amatör kamera ile kaydedildi.

ANADOLU VAŞAĞI

Anadolu Vaşağı (Lynx lynx), Türkiye'de yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan bir vaşak türüdür. Kedigiller familyasına ait olan Anadolu Vaşağı, Türkiye'nin en büyük kedi türüdür. Uzun ve tüylü kulakları, sakallı yüzü ve benekli kürkü ile tanınır.

Anadolu Vaşağı, Türkiye'nin birçok yerinde bulunur. Özellikle ormanlık alanlarda, kayalık ve dağlık bölgelerde yaşamayı tercih eder. Vaşaklar, insan yerleşiminden uzak durmayı severler.

Dünyanın En İlginç 19 Hayvanından Biri Yaşam Diyarbakır'da Görüntülendi, Geceleri Ortaya Çıkıyor! Yaşam Elazığ'da görüntülendi: Tam 3 metre Yaşam Karadeniz'de Balık Şöleni: Tezgahlar Palamutla Doldu Yaşam 12 Yaşındaki Kayıp Resul, 17 Saat Sonra Bulundu! Türkiye Ataşehir'de Dehşet Verici Anlar! Silah Sesleri Panik Yaratı Yaşam Gaziantep'te Acı Haber: Trafik Kazasında İki Genç Kız Hayatını Kaybetti Yaşam Hız Canını Alıyordu 10 Metrede İki Kaza Yaptı Yaşam Çaykur'u Soyunarak Protesto Etmeye Çalıştı! Yaşam Meteor Yağmuru Türkiye'de ve Dünyada Böyle Görüntülendi Yaşam Polis Affetmedi Trafik Magandalarına Ceza Yağdı! Güncel Dört Metrelik Kuyuya Düşen Keçi Böyle Kurtalırdı! Gözden Kaçmasın