Öleceğini Hissedip Vasiyet Etmişti! Mezarı Açanlar Gözlerine İnanamadı: Çok Yumuşak ve Sıcak…

Meditasyon yaparken vefat edeceğini hisseden Budist rahip, öğrencilerini toplayarak vasiyetini açıkladı. Budist rahibin vasiyeti olduğu şekilde gömülüp mezarının daha sonra açılmasıydı. Vasiyet ettiği gibi gömülüp mezarı açıldıktan sonra rahibi görenler dona kaldı. Itiligov, aradan 75 yıl geçmesine rağmen oturur pozisyonda toprak altında duruyordu. Peki, Bu Budist rahip toprak altında çürümeden nasıl kaldı?

Haberin devamı için tıklayınız

Dashi-Dorzho Itigilov, çok küçük yaşta öksüz kaldığı için Buryatya'da, Moğolistan sınırında yer alan Rusya'ya bağlı bölgede bulunan Budist tapınaklarına katıldı. Henüz 16 yaşındayken Budist rahip olma yolunda ilerlemeye başlarken, hayatını bu inanca adadı. 1911 yılında Hambo Lama, yani bölgenin en yüksek dini lideri olarak seçildi ve Budizm'in çeşitli kollarını birleştirme çabalarına öncülük etti. İnançlarına derin bir bağlılık gösteren Itigilov, öğrencileri tarafından saygı duyulan ve sevilen bir din adamıydı.

1927'de Itigilov, öğrencilerine son meditasyonunu yapacağını söyledi ve ölmeden önceki tek isteği, bedeninin otuz yıl sonra mezarından çıkarılmasıydı. Meditasyon pozisyonunda hayatını kaybeden rahip, isteği üzerine lotus pozisyonunda gömüldü. O dönemde Sovyetler Birliği'nin baskıcı rejimi nedeniyle Budist rahipler büyük bir zulüm gördü; tapınaklar yerle bir edildi ve rahipler idam edildi.