Saçtaki Kepek, Egzama ve Kuruluğu Tamamen Durduruyor! Toz Yapıp Sürmek Yeterli

Abone ol

Kepek, egzama ve kuruluk en sık karşılaşılan saç problemleri arasında. Dermatologlar bu sorunlarla başa çıkmak için birçok yol öneriyor olsa da, son günlerde popüler hale gelen aspirin yöntemi, saçtaki sorunlarla mücadele etmek için oldukça etkili görülüyor.

Bir insanın çevresindekilerde bıraktığı ilk izlenim, çoğu zaman saçlarının nasıl göründüğüyle ilgili olabiliyor.

Özellikle 25 yaşından sonra başlayan saç problemleri arasında en sık görülenler kepek, egzama ve saç kuruluğu olarak sıralanmakta. Birçok kadın tarafından her ay adeta servet harcanan saç bakımı, bazı durumlarda oldukça basit araçlarla yapılabilmekte.



SAÇ BAKIMINDA ASPİRİN MUCİZESİ

Kadınlar için saç bakımı, günlük rutinlerinin ayrılmaz bir parçasıdır ve sağlıklı, parlak saçlar elde etmek için evde kolayca hazırlayabileceğiniz birçok doğal bakım kürü mevcut. Bu kürler arasında dikkat çekenlerden biri de aspirinle yapılan bakım kürü. İşte, daha hacimli ve sağlıklı saçlar için deneyebileceğiniz aspirinli saç bakımı hakkında bilmeniz gerekenler:

Malzemeler:

3 adet aspirin
3 yemek kaşığı şampuan

Uygulama Adımları:

Aspirinleri bir havanda ezip toz haline getirin. Hazırladığınız aspirin tozunu, kullandığınız şampuanla karıştırın. Saçınızı ıslatın ve bu karışımı saçınıza eşit şekilde uygulayın. Karışımı saçınızda 5 dakika beklettikten sonra iyice durulayın. İsterseniz, saçınızı duruladıktan sonra kendi saç nemlendiricinizi kullanabilirsiniz.

Saçınıza Sağladığı Faydalar:

Aspirinin içeriğindeki salisilik asit, saçtaki kırıkları azaltarak daha parlak görünmesine yardımcı olur. Ayrıca, bu yöntemle kepek oluşumunu önleyebilir ve saç derisindeki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Araştırmalara göre, aspirin ayrıca saç diplerindeki egzama sorununu da hafifletebilir. Bu basit ve etkili yöntemi kendiniz deneyebilir, arkadaşlarınıza da önerebilirsiniz.

Ünlü Fotoğrafçı Topraktaki Oyukları Ayı Yuvası Sandı: İçine Girdiğinde Gözlerine İnanamadı Yaşam Erken Emekli Olmak İsteyenler İçin Yeni Formül: Bu Fırsatı Kaçırmayın Yaşam Bayiden Sıfır Araç Aldı, Başına Gelmeyen Kalmadı: İsyan Ettiren Olay! Yaşam Mardinlilerin Vazgeçilmez İçeceği Yaşam