Salçadaki küf sorununu önlüyor, 1 kaşık bile eklemek aylarca korumaya yetiyor..

Abone ol

Salçadaki küf sorununu ortadan kaldıran mucizeyle tanışın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı sayesinde salçanız aylarca bozulmayacak ve küflenmeyecek.

Salça eklendiği her yemeğe lezzet katar. Türk mutfağının en önemli besinlerindendir salça. Eskiden herkes kendi salçasını evde kendisi yapardı. Günümüzde ise marketlerden alıyoruz.

Marketlerden satın alınan salçalar kısa sürede bozulabiliyor. Eğer marketten aldığınız salça çabuk küfleniyorsa bu sorunun harika bir çözümü var.

ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ

Kavanozdaki salçanın üzerine zeytinyağı dökmeniz yeterlidir. 1 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı sayesinde salçanız küflenmeyecektir.

KULLANDIĞINIZ KAŞIĞA DİKKAT EDİN

Kavanozdan salça alırken kullandığınız kaşık mutlaka temiz olmalı. Başka yemeklerle temas eden kaşıklar salçaya değdiğinde, salçanın daha erken bozulmasına neden olmaktadır. Mümkünse tahta kaşık kullanın.

MARKETTEN SALÇA ALIRKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Marketten salça satın alırken son kullanma tarihine ve saklama koşullarına dikkat etmeniz gerekiyor. Deforme olmamış, hasarsız kutuları almaya özen gösterin. Şişmiş kutulardaki salçalar muhtemelen bozulmuştur.

SAKLAMA KOŞULLARI

Salça kavanozlarını kuru ve ışık almayan ortamlarda saklamalısınız. Kiler veya mutfak dolabı bunun için en uygun yerdir. Salçanın kapağını açtıktan sonra ise mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

BUZ KALIBI KULLANIN

Son olarak salçayı saklamak için buz kalıplarını da kullanabilirsiniz. Buz kalıplarına salçayı doldurun ve buzdolabının dondurucu kısmında dondurmaya bırakın. İhtiyacınız olduğunda buzluktan çıkarıp salçanızdan kullanabilirsiniz.

Senelerce hata yapmışız, Yumurta haşlarken yapılan büyük hata! Besin değeri yok oluyor... Yaşam Hemen yemeye hazır olan turşu; Hiç bir turşu ustası bu tarifi vermemişti Yaşam Pişirdiğiniz pilavı çok daha lezzetli hale getiren küçük bir aşçılık sırrı Yaşam iPhone 14 Pro Max satın aldı, ilk günden böyle çaldırdı Yaşam