Sarı Çiçeği Adeta Şifa Dağıtıyor! Ciltte Oluşan Yanık, Sıyrık ya da Yaraları Anında Onarıyor

Hyperaceae familyasında olan ve dünyada ılıman ve tropik iklimde doğal olarak yetişen bir bitki olan sarı kantaron, birçok şeye fayda sağlıyor. Özellikle yara, yanık ve kesik gibi cilt yaralarına iyi gelen sarı kantaron yağı iltihap giderici özelliğe de sahiptir. İşte kantaron yağının faydaları ve kullanım alanları…

Haberin devamı için tıklayınız

Yaz aylarının başında çiçek açan kantaron bitkisi, toplanıp zeytinyağı ile harmanlandığında doğal bir şifa kaynağına dönüşüyor. Güneşte bekletilen kantaron yağı, yara ve yanıkların tedavisinde kullanılırken, gölgede bekletilen kantaron yağı mide rahatsızlıkları için tercih ediliyor.

Cilt yaralarını tedavi eden kantaron, tahrişi azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır. Ameliyat izleri ve kesiklerin iyileşmesinde de etkili olurken, kantaron yağı antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki kırışıklıkları azaltarak daha genç ve canlı bir görünüm sağlar.

MİDEYİ RAHATLATIYOR

İltihaplı cilt sorunlarına ve akneye karşı iyi gelir, egzama gibi rahatsızlıkları hafifletir. Güneşte bekletildiğinde cilt için etkili bir ürün haline gelirken, gölgede tutulduğunda mideyi rahatlatıcı bir ilaç olur.

Sindirim sistemini düzenlemek için birkaç damla yoğurt, su veya çaya eklenebilir. Ayrıca kantaron yağını saç derisine uygulayarak kuruluğu önleyebilir, saçların daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Antidepresan etkisi de olan kantaron yağı, serotonin ve dopamin gibi hormonların seviyesini düzenleyerek hafif depresyon belirtilerini hafifletebilir.