Tavada köfte kızartırken böyle pişirin asla yağ çekmiyor; Kesinlikle deneyin

Abone ol

Türk mutfağının en çok sevilen lezzetlerindendir köfte. Tavada köfte pişirirken bilmeniz gereken bir aşçılık sırrını sizlerle paylaşacağız. Eğer köfteniz lokum gibi pişsin ve asla yağ çekmesin istiyorsanız o halde bu tarifi deneyin.

Köfte, herkesin severek yediği lezzetlerden biri olarak bilinir. Anne köftesinin de tadına hiç doyum olmaz. Ancak hazırlarken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Köfte için kullanılacak olan kıyma orta yağlı olursa köfteniz kuru olmayacaktır. Ayrıca kıymayı aldığınız yerde mutlaka iki defa çektirin. Bu sayede lokum gibi bir köfte pişirebileceksiniz.

Eğer Köfte harcınızda ekmek içi kullanacaksanız, ekmek bayat olmalı ve kabuğunu kesinlikle kullanmamalısınız. Sarımsak da köftenize ayrı lezzet katar. Dilerseniz sarımsakta ekleyebilirsiniz harcın içerisine. Köftenizi yoğurduktan sonra bir süre dinlendirin ve daha sonra kızartın. Tercihe göre yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Böylelikle köfteniz pişerken asla yağ çekmez. Dilerseniz köftenizin yanında patates, domates ve biber de kızartabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

*500 gram kıyma

*1 adet yumurta
*1 adet kuru soğan
*3 yemek kaşığı galeta unu


*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım demet maydanoz


*Toz biber
*Pul biber


*Kimyon
*Karabiber
*Tuz

ANNE KÖFTESİNİN TARİFİ

Kıymayı derin bir kaseye alalım. Soğan ve sarımsağı da rendeleyip kıymanın üzerine ilave edelim. Ardından diğer bütün malzemeleri ekleyelim. En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyip güzelce yoğuralım.. Harcı 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verelim. Köftelerimizin yağda her iki tarafını da güzelce pişirelim.

Köftemiz artık servise hazırdır.

Evde köfte pişirirken bu tarifi uygulayın. Böylelikle asla pişirdiğiniz köfte yağ çekmeyecektir.

Fasulyenin dağılmaması için pişirirken bu püf noktasını atlamayın; Asla erimiyor Yaşam Salçadaki küf sorununu önlüyor, 1 kaşık bile eklemek aylarca korumaya yetiyor.. Yaşam Senelerce hata yapmışız, Yumurta haşlarken yapılan büyük hata! Besin değeri yok oluyor... Yaşam Hemen yemeye hazır olan turşu; Hiç bir turşu ustası bu tarifi vermemişti Yaşam