Tuvalet Kağıdını Nereye Atmalısınız? Tuvalete mi Yoksa Çöp Kovasına mı?

Abone ol

Tuvalet kağıdı kullananlar neredeyse yarı yarıya bölünmüş durumda. Kimileri tuvalet kağıdını kullandıktan sonra çöpe atmayı doğru bulurken, kimileri ise tuvaletin içine atmayı tercih ediyor. Peki hangisi doğru?

Kişisel temizliğimiz için tuvaletlerde bulunan tuvalet kağıtları, kullanım sonrası kafa karışıklığına neden olabilir.

Birçok kişi tarafından yıllar önce edinilen alışkanlığa göre tuvalet kağıtları çöp kutusuna ya da tuvalete atılabiliyor. Ancak hangi durumun daha doğru olduğu bugün bile büyük bir tartışma konusu.


OTURDUĞUNUZ EVE GÖRE TUVALET KAĞIDINI ÇÖPE YA DA TUVALETİN İÇİNE ATABİLİRSİNİZ

Aslında bu sorunun net bir cevabı yok. Tuvalet kağıdını nereye atmanız gerektiği, bir apartman ya da müstakil evde oturmanıza göre değişebiliyor.

Eğer kalabalık bir mahallede ya da bir apartmanda oturuyorsanız, kanalizasyon sisteminiz her gün tonlarca suyun geçeceği şekilde düzenlenmiştir. Bu durum, tuvaletin içerisine atacağınız tuvalet kağıtlarının büyük sistemlerde tıkanıklık yapmasını engelleyecektir.


Bir başka deyişle eğer kalabalık bir yerleşim yerinde yaşıyorsanız, tuvalet kağıtlarını klozetin içerisine atabilir ve gönül rahatlığıyla sifonu çekebilirsiniz. Ancak yazlık ya da müstakil evlerden birinde oturuyor ve çevrenizde pek çok insan yoksa, bu durumda tuvalet kağıdını çöp kutusuna atmanız daha sağlıklı olacaktır.


Eyyam-ı Bahur Türkiye'nin Kapısını Çaldı Yaşam 80 Yaşındaki Kadının Zor Anları! Dengesini Kaybedip Uçuruma Yuvarlandı Yaşam İlişkilere ve Maddi Konulara Dikkat! 29 Temmuz - 4 Ağustos Haftasında Burçları Neler Bekliyor? Yaşam Çılgın Sayısal Loto'dan Rekor İkramiye Kazandı Yaşam