İzmir'de sıcaklık rekoru kırıldı

Abone ol

Türkiye'nin bir çok bölgesi aşırı sıcaklarla kavrulurken, İzmir rekor kırdı.

Türkiye'nin büyük bölümü mevsim normallerinin üstündeki sıcaklarla adeta kavruluyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün İzmir kent merkezinde hava sıcaklığı 41,4 dereceye ulaşarak 28 Haziran 1982'de ölçülen 41,3 derecelik rekoru geride bıraktı.

AA'nın aktardığına göre İzmir'de meteorolojik ölçümlerin yapıldığı 1938'den bu yana en sıcak haziran günü bugün oldu. Sıcaklık Bornova'da 43, Buca'da ise 42 dereceye kadar çıktı.

Kent ortalaması ise 41.4 oldu.

Aydın'da ise dün 44,6 dereceyle kırılan haziran ayı sıcaklık rekorunun ardından bugün de termometreler 44,3 dereceyi gösterdi. Karacasu ilçesinde ise sıcaklık 45,5 dereceye kadar yükseldi.

En sıcak haziran günlerinden birini yaşayan Manisa'da da kent merkezinde 42 olarak ölçülen sıcaklık, Akhisar'da 43 dereceye ulaştı.

Ardahan'da sağanak yağışlar felakete yol açtı: Çatı çöktü, 1 kişi ağır yaralandı Yurttan Haberler 9 aydır aranıyordu: İşitme engelli kadının kemikleri yol kenarında bulundu Yurttan Haberler Manisa'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı Yurttan Haberler Ankara'da yol çöktü: 10 metre derinliğinde çukur oluştu Yurttan Haberler