Google'dan Koronavirüs'e karşı el yıkama doodle'ı
Google, dünyaca ünlü antiseptik prosedürlerin öncüsü Ignaz Semmelweis’i Google’da doodle yaptı.
Google, dünyaca ünlü antiseptik prosedürlerin öncüsü Ignaz Semmelweis’i Google’da doodle yaptı.
Koronavirüs’ün dünya çapında bir salgına dönüşmesi sonrası Google antiseptik prosedürlerin öncüsü Ignaz Semmelweis’i Google’da dodle yaptı. Semmelweis’in Google doodle olması sonrası vatandaşlar "Ignaz Semmelweis kimdir? Ignaz Semmelweis neden doodle oldu? Google doodle nedir? Google neden ıgnaz semmelweis’i doodle yaptı?" sorularının cevabını arıyor. İşte Ignaz Semmelweis ve Google doodle ile ilgili bilgiler haberimizin detayında…
GOOGLE NEDEN IGNAZ SEMMELWEİS’İ DOODLE YAPTI?
Ignaz Semmelweis Google tarafından doodle yapıldı. Google’de yer alan Ignaz Semmelweis doodle’ında Semmelweis üzerinde el yıkama videosu yer aldı. 1 Temmuz 1818 yılında dünyaya gelen Ignaz Semmelweis, antiseptik prosedürlerin öncüsü olarak tanınmaktadır. Korona virüs salgınının dünya çapında yayılması üzerine en önemli tedbirlerden biri olan kişisel hijyene dikkat çekmek amacıyla Google doodle olarak Semmelweis üzerine el yıkama videosu kullandı. Peki Ignaz Semmelweis kimdir?
IGNAZ SEMMELWEİS KİMDİR?
Alman asıllı Macar hekim Ignaz Philipp Semmelweis, 1 Temmuz 1818’de dünyaya geldi. “Annelerin Kurtarıcısı” olarak bilinen Ignaz Semmelweis, antiseptik prosedürlerin öncüsü olarak biliniyor. Semmelweis’in bu üne kavuşmasında etkin olan buluşu, lohusalık humması insidansı ile doğum kliniklerindeki el yıkama alışkanlıkları arasındaki ilişkiyi bulması oldu.
Ignaz Semmelweis’in doktor olarak görev aldığı 19.yüzyılda lohusalık humması hastanelerde oldukça yaygın ve vakalar %10-35 oranları arasında ölümle sonuçlanıyordu. Semmelweis, 1847 yılında Viyana Genel Hastanesi’nde kalsiyum hipoklorit içeren antiseptikler kullanarak el yıkama uygulamasını önermiş ve ölüm oranlarını önemli ölçüde azaltmıştı. Semmelweis ayrıca, bu bulguları derlediği Lohusa Ateşini Kavramı, Etyolojisi ve Profilasksisi isimli bir de kitap yazdı.