Ceyhun Yılmaz: İlk Instagram mağara duvarlarıydı
'Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz' isimli söyleşide üniversite öğrencilerine konuşan ünlü komedyen, oyuncu, radyo ve televizyon programcısı Ceyhun Yılmaz, mağara duvarlarına çizilen resimlerin aslında tarihin ilk Instagram’ı olduğunu söyledi.
Sosyal medya genç-yaşlı demeden herkesin günlük yaşamının bir parçası oldu. Cep telefonlarının daha akıllı hale gelip herkesin cebine girmesiyle de önlenemez yükselişi başladı.
Neredeyse tüm boş zamanlarımızı sosyal medyada harcarken, bu durumu iş haline getiren de oldu.
İşte bu noktada sosyal medyanın nasıl kullanılmaması gerektiği hakkında İstanbul Kent Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Merkezi Direktörlüğü tarafından bir söyleşi düzenlendi.
'Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz' isimli söyleşinin konuğu ünlü komedyen, oyuncu, radyo ve televizyon programcısı Ceyhun Yılmaz oldu.
Öğrencilere sosyal medya ile ilgili deneyimlerini anlatan ve onlara tavsiyelerde bulunan Ceyhun Yılmaz, insanoğlunun Instagram kullanmaya mağarada başladığını söyleyerek, "12 bin yıl öncesine ait olan mağara duvarındaki resimler ben bunu yedim, ben bunu dövdüm, ben bunu parçaladım, ben bununla geziyorum, ben bu saatte buradayım anlamına geliyor.
İşte tarihle ilgili notum. Instagram kullanmaya mağaralarda başladık" dedi.
"1980 YILINDAN SONRA DOĞAN HERKES SOSYAL MEDYA KULLANIYOR"
Söyleşi öncesinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Kent Üniversitesi Yaşam Boyu eğitim Merkezi Müdürü Caner Yazıcıoğlu da sosyal medya kullanım oranlarıyla alakalı rakamları paylaştı.
Caner Yazıcıoğlu, "Türkiye’de nüfusun yüzde 74’ü kentli nüfusu oluşturuyor. Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 60’ı interneti kullanıyor. Yine yüzde 60’ı aktif sosyal medya kullanıcısı.
Nüfusun yüzde 90’ı bir mobil hat kullanıyor. Mobilden sosyal medya kullananların oranı ise 2018 yılı itibariyle yüzde 52’yi bulmuş durumda. Çok yaygın bir sosyal medya kullanımı söz konusu. 1980 yılından sonra doğan insanların neredeyse hepsi sosyal medyayı kullanmakta" dedi.
"SOSYAL MEDYA YENİ İŞ KAPILARI ARALADI"
Sosyal medya kullanımının eğlenceli tarafları olduğu kadar yararlı tarafları da olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, "Örneğin profesyonel olarak nitelendirdiğimiz sosyal ağlar var.
Bunların içerisinde de profesyonel hayata yeni geçiş yapacak öğrencilerimize sosyal medyayı daha etkin nasıl kullanabileceği, bunların yararları ve zararlarını anlatmak adına destek olmaya çalışıyoruz.
Sosyal medya teknoloji ile de bütünleşik bir iş alanı olduğu için yeni iş kapıları aralamaya başladı. Çünkü sosyal medya teknolojiyi, teknoloji sosyal medyayı destekleyen ve beraber büyümelerini hızlandıran bir süreç" şeklinde açıklamada bulundu.