Google'ın Güvenlik Bariyeri Kırıldı! Kredi Kartı Şifrelerinizi Ele Geçiriyorlar!

Veri hırsızlığı yapan Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome kullanıcılarının kişisel ve finansal bilgilerini çalmak için tasarlandı. Giderek yaygınlaşmaya başlayan bu siber saldırıyla, kullanıcılar fark etmeden şifreleri, kredi kartı bilgileri ve tüm kişisel verilerini çalınıyor. Tehdide karşı uyaran uzmanlar, bundan korunmak için yapılması gerekenleri de anlattı.

Google'ın Güvenlik Bariyeri Kırıldı! Kredi Kartı Şifrelerinizi Ele Geçiriyorlar!

Teknoloji geliştikçe siber suçlarda da artış yaşanıyor. Son olarak veri hırsızlığı için kurulan "Infostealer" adlı yazılımın geliştiricileri, Google Chrome'un kullanıcı verilerini korumak için tasarladığı Uygulamaya Bağlı Şifreleme özelliğini kırdıklarını iddia etti.

KULLANICI FARK ETMİYOR

Sözcü'nün aktardığına göre Infostealer, oldukça gelişmiş bir zararlı yazılım olup, Chrome'un güvenlik duvarlarını kolaylıkla aşabiliyor. Bu sayede kullanıcıların tarayıcıda sakladığı tüm bilgileri çalabiliyor. En kötüsü ise, bu süreç genellikle kullanıcı tarafından fark edilmiyor. Bu durum, binlerce kullanıcının mağdur olmasına sebep oldu.

BİLGİ HIRSIZLIĞINDAN NASIL KORUNABİLİRSİNİZ?

Tarayıcınızı Güncel Tutun: Google, Chrome'u sürekli güncelleyerek yeni güvenlik açıklarını kapatıyor. En son sürüme sahip olmak, Infostealer gibi tehditlere karşı ilk savunma hattınız olacaktır.

Şüpheli Sitelerden Uzak Durun: Bilinmeyen veya güvenilir olmayan sitelerden dosya indirmeyin ve size gelen şüpheli bağlantılara tıklamayın.

Güçlü ve Farklı Şifreler Kullanın: Her site için farklı ve güçlü şifreler kullanarak, bir hesabınızın çalınması durumunda diğer hesaplarınızın da risk altında olmasını engelleyebilirsiniz.

Şifre Yöneticisi Kullanın: Güvenilir bir şifre yöneticisi ile şifrelerinizi daha güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) Kullanın: Hesaplarınıza giriş yaparken ek bir güvenlik katmanı eklemek için 2FA'yı aktifleştirin.

Güvenilir Antivirüs Programı Kullanın: Bilgisayarınızı düzenli olarak güvenilir bir antivirüs programı ile tarayarak zararlı yazılımlardan korunabilirsiniz.

Kaynak: Sözcü

Etiketler
Kredi Kartı Siber suçlar