Marmara Üniversitesi'nin kampüsüydü: Teşvikiye'nin son yeşil alanı betonlaşıyor
İstanbul Nişantaşı'nda yer alan Marmara Üniversitesi Kampüsü arazisinde başlayacak inşaata mahalle sakinleri tepki gösterdi.
İstanbul Nişantaşı'nda yer alan Marmara Üniversitesi Kampüsü arazisinde başlayacak inşaata mahalle sakinleri tepki gösterdi.
Mahalle sakinleri Teşvikiye'nin son yeşil alanı için imza kampanyası başlattı.
Teşvikiye Mahallesi sakinleri, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Teşvikiye ve Nişantaşı'nın tek nefes alan ve aldıran arazisi Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü mahallelilerin gözü önünde kamu kullanımından özel mülkiyete geçiyor ve betonlaşmaya kurban ediliyor" dedi.
Nişantaşı'ndaki Marmara Üniversitesi Kampüsü arazisi için Mart 2018'de ihale düzenlendi. Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün arsasında inşaatın başlaması için yapı ruhsatı geçen nisan ayında alındı. Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan inşaat alanında iş makineleri çalışmaya başladı. İçerisinde sansar, kirpi, kuş gibi birçok canlıyı barındıran bir koruya sahip arazi aynı zamanda deprem toplanma alanı.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin yer aldığı Nişantaşı arazisinin satılmasının ardından Teşvikiye Sakinleri'nin devam eden mücadelesi üzerine Mezunlar Derneği Başkanı Hüseyin Irmak, "Betonu kabul etmek mümkün değil" dedi.
Bianet'te yer alan habere göre, Mezunlar Derneği Başkanı Irmak şöyle devam etti:
"BİR AİLE EĞİTİM ŞARTIYLA BAĞIŞLAMIŞTI"
"DAP YAPI 'ya verilen ve inşaat alanı olarak duran yer, bizim ya da birçok insanın okuluydu. Önceden Eczacılık ve Dişçilik Fakültesi vardı. Daha sonra Diş Hekimliği ve İletişim fakültesi orada uzun yıllar eğitim verdi. Hakikaten okul gibi okuldu. Bahçesi, yüksek ağaçlarıyla ve içindeki çok katlı olmayan binalarıyla okul gibi okuldu. Üniversite kampüsüne yakışan bir yerdi. Bir aile eğitim şartıyla bağışlamıştı.
"Kuşaklar, dönemler boyu herkesin hoş anıları oldu. İnsanlar o anılarla oraya bir aidiyet geliştirdi. Şimdi arazinin bir inşaat şirketine verilmesi, çeşitli rezidanslar yapılması hem anıların üzerine beton dökülmesi hem de bir sürü insanın ruhen kırılmasına sebep olacak. Aynı zamanda o betonlaşmayla bağdaştıramayacağı bir kırgınlık yaşayacak.
Buradaki okul camiası İletişim ve Diş Hekimliği fakültesi daha öncesinden de Eczacılık camiası Teşvikiye sakinlerinin araziyle ilgili yürüttüğü mücadeleyi yakınen takip ediyor ve kalben de destekliyor. Bir kısım insan fiziki ve fiili olarak bu dayanışmanın içerisinde yer alıyor. Anıları olan herkesi bekliyoruz."