Trump: Kimseyi tehdit etmedim, Zelenskiy'e baskı yapmadım

ABD Başkanı Donald Trump, hakkında azil sürecinin başlatılmasına neden olan telefon konuşmasının dökümünün Beyaz Saray tarafından yayınlanmasının ardından, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'e herhangi bir baskı yapmadığını savundu.

Trump: Kimseyi tehdit etmedim, Zelenskiy'e baskı yapmadım

New York'ta düzenlenen toplantısında konuşan Trump, Beyaz Saray'a konuyla ilgili şeffaf davranılmasını tam olarak desteklediğini söylediğini" belirtirken, yolsuzluk iddialarının odağındaki Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Joe Biden ve oğlunun yaptıkları hakkında da şeffaflık beklediğini vurguladı.

Suçlamaları reddeden ABD Başkanı "Bir şey yapmadım. Kimseyi tehdit etmedim" derken, Ukrayna lideri Zelenkiy ile yaptığı telefon görüşmesi etrafındaki iddaları "aldatmaca" diye tanımladı.

Trump, muhalefetteki Demokrat Partilileri "vakitlerini cadı avına harcamakla fazla meşgul olmakla" suçladı.

ABD Başkanı bir gazetecinin "yabancı bir liderle, siyasi bir rakibi hakkında konuşmasının uygun olup olmadığını, eski ABD Başkanı Barack Obama aynısını yapsaydı, ne düşüneceğini" sorması üzerine, Trump'ın da aynısını yaptığını söyledi. Trump iddiası hakkında ayrıntı vermeden "Bu ülkeye yaptıkları utanç verici" dedi.

Etiketler
Donald Trump Beyaz Saray Saray Tehdit