Koronavirüs yayılmaya devam ediyor: ABD ve Avustralya'da ilk ölüm vakaları

Çin’de ortaya çıkarak dünyada 45’ten fazla ülkede görülen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son durumda 2 bin 978 olarak kaydedildi.

Koronavirüs yayılmaya devam ediyor: ABD ve Avustralya'da ilk ölüm vakaları

Çin’de ortaya çıkarak dünyada 45’ten fazla ülkede görülen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son durumda 2 bin 978 olarak kaydedildi. Dünya çapında 86 bin 983 kişinin virüsten etkilendiği biliniyor.

Dünya Sağlık Örgütü dün Koronavirüs’le ilgili olarak risk seviyesini ‘yüksek’ten ‘çok yüksek’ seviyesine yükseltti. DSÖ, ülkeleri ilk vakalar görüldüğü zamana hazırlıklı olmaları konusunda uyarmıştı.

Salgının ortalığa çıktığı Çin’de Kovid-19’dan etkilenenlerin sayısı 79 bin 824’e yükseldi. Çin’de bir günde 35 kişi daha hayatını kaybederken 573 yeni vaka kaydedildi.

Virüsün en çok görüldüğü ikinci ülke olan Güney Kore’de 3 bin 526 kişide virüs görülürken Çin’den sonra en çok ölümün görüldüğü ülke olan İran’da ölü sayısı 43’e yükseldi.

Avrupa’da virüsün en çok görüldüğü ülke olan İtalya’da 29 kişi hayatını kaybetti. Fransa’da virüs görülen kişi sayısı 24 saat içinde 100’e yükseldi.

Bugün (1 Mart 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle...

Ermenistan'da ilk vaka görüldü

Ermenistan'da ilk Koronavirüs vakası görüldü. Virüsün tespit edildiği kişinin İran'dan geldiği tespit edildi.

Tayland'da ilk ölüm

Koronavirüs görülen kişi sayısının 42'ye çıktığı Tayland'da ilk ölüm yaşandı. Reuters, isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberde Koronavirüs kaynaklı ilk ölümün meydana geldiğini duyurdu.

Tayland’da 42’inci Koronavirüs vakası: Turizm sektörünü etkiledi

Tayland’da Koronavirüs salgınına yakalananların sayısı 42’ye çıktı. Kovid-19 nedeniyle ölümün yaşanmadığı ülkede turizmin kötü etkilendiği, pek çok turistin seyahatini iptal ettiği ya da erken döndüğü belirtildi.

American Airlines, İtalya’ya bazı uçuşlarını iptal etti

American Airlines hava yolu şirketi ABD’den Milano’ya gidecek bazı uçuşlarını iptal etti. ABD Dışişleri Bakanlığı, İtalya’da Koronavirüs kaynaklı ölümlerin artması üzerine seyahat kısıtlamalarının arttırılacağını açıkladı. Koronavirüsle mücadelede sorumlu olarak belirlenen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İtalya ile çalışılarak ABD’ye gelen her kişinin detaylı taramadan geçeceğini söyledi.

Çin’de 2 doktor daha öldü

Koronavirüs’ün ortaya çıktığı Çin’de iki doktor daha Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Doktorlardan biri Vuhan’da Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken diğer doktorun virüsle mücadele için 33 gündür aralıksız çalışırken fazla çalışmaktan hayatını kaybettiği duyuruldu.

Avustralya’da ilk ölüm

Avustralya’da yetkililer ilk Kovid-19 kaynaklı ilk ölümün yaşandığını duyurdu. Ölen kişinin Japonya’da binlerce kişinin karantina altında tutulduğu Diamond Princess adlı cruise gemisinden geldiği ortaya çıktı. 70 yaşının üstünde olan adamın eşinde de Koronavirüs olduğu belirtildi.

ABD’de ilk ölüm

ABD’nin Washington eyaletinde yeni tip Koronavirüs kaynaklı ilk ölüm vakası görüldü. Yetkililer ölen kişinin 50 yaşının üzerinde ve altta yatan başka sağlık sorunları da olduğunu söyledi.

Etiketler
Koronavirüs Avustralya