Japonya'da koronavirüsten ölen kişi sayısı 40'a yükseldi

Japonya'da yeni tip koronavirüs (corona virus) pandemisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a ulaşırken, toplam vaka sayısı bin 675’e yükseldi.

Japonya'da koronavirüsten ölen kişi sayısı 40'a yükseldi

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi (küresel salgın) ilan edilen koronavirüs salgını Japonya’da 1 kişinin daha hayatına mal oldu.

Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerden alınan verilere göre, ülkede daha önce karantina altına alınan Diamond Princess adlı gemiden 7 yolcu da dahil olmak üzere toplam 40 kişi Korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Ülke genelinde karşılaşılan toplam va’a sayısı ise bin 675’e ulaştı. Japonya’da iki hafta süreyle karantina altında tutulan Diamond Princess adlı geminin yolcularından 712 kişi enfekte olurken, Japonya’nın farklı eyaletlerinden 963 kişi koron virüse yakalandı. Japonya hükümetinin Vuhan’dan tahliye ettiği 14 kişinin de toplam vaka sayısına dahil olduğu belirtildi.

766 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

551’i karantina gemisinin yolcularından olmak üzere toplam 766 kişinin iyileşerek tedavi gördükleri sağlık kurumlarından taburcu edildiği öğrenilirken, tedavisi süren bazı hastaların sağlık durumlarının ise ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Etiketler
Koronavirüs Japonya