Almanya sağlık sektöründe çalışacak eleman arıyor

Medufication International GmbH’nın kurucu ortağı Özlem Özcan Çamur yaptığı açıklamada Almanya'daki sağlık sektöründe çalışacak elemana ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Almanya sağlık sektöründe çalışacak eleman arıyor

Almanya sağlık sektöründe çalışacak eleman arıyor

Yurt dışında çalışmak, kariyer yapmak, başka bir ülkede yaşamak... Pek çok kişinin en büyük hayallerinden biridir. Pek çok kişinin gidip görmek, yaşamak istediği ülkeler var. Avrupa’nın en güçlü ekonomisine sahip Almanya bu ülkelerin başında geliyor.

Gerek sahip olduğu ekonomik imkanlar gerek sosyal devlet yapısı göçmenler ve başka bir ülkede kariyer yapmak isteyenler için Almanya’yı cazip kılan faktörlerin başında gelir. Çalışma ve oturum hakkı kazanarak Almanya’da yaşamak pek çok kişinin hayalidir. Ve bu hayalini gerçekleştirmek için ne yapmalıyım, nasıl iş bulabilirim sorusunu sorar kendisine.

Almanya’nın Köln kentinde faaliyete geçen Medufication International GmbH sizi bu hayalinize kavuşturmak, eğitiminize uygun bir iş bularak Almanya’da çalışma ve oturum hakkı kazanmanıza yardımcı olmak, hedeflediğiniz kariyere ulaşmanızda yol arkadaşınız, rehberiniz olmak için doğru adres.

SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇALIŞACAK ELEMAN ARIYOR

Uzun yıllar boyunca büyük firmalarda üst düzey yöneticilik yapan profesyonel bir kadro tarafından kurulan Medufication International GmbH’nın kurucu ortağı Özlem Özcan Çamur yaptığı açıklamada Almanya’da 1 Mart 2020’de yürürlüğe giren Nitelikli Eleman Göçü Yasası’na vurgulayarak, ''Almanya göçmenler için her zaman bir cazibe merkezi oldu. Pek çok insan çeşitli yollarla Almanya’ya gelip hayallerine kavuşmak için çeşitli yolları denedi, deniyor, denemeye de devam edecek.

Özellikle Nitelikli Eleman Göçü Yasası’nın yürürlüğe girmesinden sonra pek çok kişi nasıl Almanya’ya gidebilirim sorusunu kendisine sormaya ve cevap aramaya başladı. Göç Yasası’nda aranan kriterlere uyuyorsanız, özellikle sağlık sektörü çalışanıysanız, Almanya’da çalışmak ve yaşamak istiyorsanız size uygun iş fırsatları için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz'' dedi.

Almanya’nın yurt dışındaki meslek eğitimini tanımasıyla, meslek eğitimini bitirmiş elemanların da Kalifiye Eleman Göçü Yasası’ndan faydalanarak Almanya'da çalışma ve oturum hakkı kazanabileceğini ifade eden Özlem Özcan Çamur, özellikle sağlık sektöründe çok büyük bir eleman açığı olduğunun altını çizdi.

''SAĞLIK ALANINDA ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ VAR''

Uzun yıllar boyunca çeşitli üniversitelerin yurt dışı temsilciliğini de yaptığını belirten Özlem Özcan Çamur, “Sağlık alanında eğitim almış, bu sektörde çalışmış kişilerin Almanya’da iş bulma imkanı çok yüksek. Ve bu alanda çok büyük bir ihtiyaç var. Özellikle fizyoterapist, hemşire ve hasta bakıcı iseniz Almanya’da çok kolay iş bulabilirsiniz. Alman nüfusunun yaşlanması bu ihtiyacın daha da artacağının bir göstergesi'' ifadelerini kullandı.

Özlem Özcan Çamur açıklamasına şöyle devam etti: “Uzun yıllar boyunca çeşitli üniversitelerin temsilciliğini yaptım. Türkiye’den gelen öğrencilerin staj ve eğitimleri konusunda hizmet verdik. Bu alandaki tecrübelerimiz ve başarılarımızdan dolayı Almanya’ya gelmek ve burada çalışmak isteyen adaylar için doğru seçeneğiz. Bu alandaki tecrübelerimiz sayesinde sorunların çözümünden çok sorunla karşılaşılmamasını sağlamaya çalışıyoruz.

Uzun yıllar bu alanda hizmet vermemiz dolayısıyla yaşanabilecek sorunlara hızlı ve pratik çözümler bulup hedefe en kısa sürede ulaştırıyoruz. Başka bir ülkeden gelen birinin tüm ihtiyaçlarını giderecek bağlantılarımız sayesinde Almanya’ya gelen kişilere ev bulmadan yeni bir hayat kurmak için yapması gereken tüm işlere varana kadar yardımcı oluyoruz.

Özellikle sağlık sektöründeki bağlantılarımız ve iş birliklerimiz sayesinde eğitimini aldığınız sağlık alanında iyi bir iş bularak, güvenli ve mutlu bir hayat yaşamanız için tüm adımlarda yanınızdayız.“

ALMANCA KURSLARA KATILIM ÇAĞRISI

Medufication International GmbH kurucu ortağı ve genel müdürü Seliha Koç ise bir insanın yaşadığı ülkede başarılı olması için o ülkenin dilini bilmesinin önemine vurgu yaparak, Almanya’ya gelmek isteyen adaylara, bu amaçla düzenledikleri ve 1 Haziran’da başlayacak olan Almanca kursuna katılmaları çağrısı yaptı.

Seliha Koç açıklamasını şu şekilde bitirdi: ''Almanya göçmenlerin gözde ülkesi. Nitelikli Eleman Göçü Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle bu talep iyice arttı. Özellikle sağlık sektöründe çok büyük bir eleman açığı var. Bu alanda eğitim aldıysanız ve kariyerinize sağlık sektöründe devam etmek istiyorsanız, uzun yıllara dayanan bilgi birikimimiz ve tecrübemizle atacağınız tüm adımlarda, yanınızdayız. İş bulmadan ev bulmaya, yeni bir hayat kurarken ihtiyacınız olan tüm alanlarda rehberiniz olmaya hazırız. Başarının yolu doğru tercihleri yapmaktan geçer.

Biz her zaman doğru adımı atmanız için gereken yardımları yapmaya, yol göstermeye hazırız. Başarılı olmak için doğru zamanda doğru yerde olmalısınız. “Doğru eleman doğru işe” şiarıyla, yaptığı işin merkezine insanı koyan bir hizmet sunan Medufication International GmbH olarak Almanya’da kuracağınız yeni hayatınıza rehberlik etmek, yaşadığınız ülkenin güçlü sosyal yapısından faydalanarak, emeğinizin karşılığını alıp refah içinde bir hayat yaşamanız için alanında yıllarını vermiş uzmanlarımız ve tüm tecrübemizle hizmetinizdeyiz. Almanya’ya gelmek için gerekli şartlar hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz...''

Etiketler
Almanya Inter