Moldova Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı tarafından 'izlendiğini' öne sürdü

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, ailesinin birkaç haftadır İçişleri Bakanı Pavel Voicu’nun talimatıyla yasadışı şekilde izlendiğini öne sürdü.

Moldova Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı tarafından 'izlendiğini' öne sürdü

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, ailesinin birkaç haftadır İçişleri Bakanı Pavel Voicu’nun talimatıyla yasadışı şekilde izlendiğini öner sürdü.

TV8 televizyonuna konuşan Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, “İçişleri Bakanı aile üyelerimin izlenmesi talimatı verdi, beni takip edemiyor çünkü benim devlet korumam var, bu nedenle ailemi izlemeye karar verdi. Bu elbette yasadışı ve baskı sisteminin bir parçası. Takibin birkaç haftadır devam ettiği bilgisine sahibim” ifadelerini kullandı.

''DİĞER POLİTİKACILARDA İZLENİYOR''

Diğer politikacıların da bu şekilde hedef alındığını belirten Sandu, konunun güvenlik güçleri arasından yolsuzluğa karışmış yetkililerin temizlenmesiyle çözülebileceğini kaydetti.

Sandu, “Sosyalist Partisi’nin malı olmayan politikacılar izleniyor. Bunun Sosyalistlerin talimatıyla gerçekleştiği açık” dedi.

Sandu konuyla ilgili şikayetçi olmayı düşünmediğini belirterek, halka ülkede düzeni yeniden tesis edecek ve güçlerini kötüye kullananları cezalandıracak vekillerin göreve getirilmesi için 11 Temmuz’da erken parlamento seçimlerine katılma çağrısı yaptı.