Rusya'dan ABD destekli protestolara sahne olan Küba'ya ilişkin açıklama

Küba’da önceki gün, ABD bayrakları açan bazı gruplar ülkenin çeşitli bölgelerinde ekonomik kriz gerekçesiyle gösteriler düzenlemiş, Küba Devlet Başkanı'nın Kübalılara sokak çağrısı ile gruplar evlerine dönmüştü. Yaşanan ilişkin Rusya'dan açıklama geldi.

Rusya'dan ABD destekli protestolara sahne olan Küba'ya ilişkin açıklama

Uzun yıllardır ABD ablukası altında yaşayan Küba'da ABD destekçisi gruplar ülkenin birkaç noktasında ABD bayraklarıyla protestolar başladı.

Protestolar başlamasının ardından ise Küba halkı, Küba Devlet Başkanı ve Küba Komünist Partisi Birinci Sekreteri Miguel Díaz-Canel Bermúdez'in, "Devrimi teslim etmeyeceğiz" çağrısı ise sokaklara çıktı.

Halkın sokaklara çıkmasının ardından ABD destekli grupların sokaklardan çekildi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaşanan gelişmelerina ardından bir açıklama yaptı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Küba'nın Moskova Büyükelçisi Julio Garmendia Pena'yla bir araya gelerek Küba'daki hükümet karşıtı eylemleri konuştu.

Küba'daki durumun en kısa sürede normale döneceğinden emin olduklarını belirten taraflar, içişlerine dışarıdan müdahale edilmesinin ve Küba'da istikrarsızlığa yol açabilecek diğer yıkıcı eylemlerin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Etiketler
Ağrı Ekonomik kriz Rusya