İngiltere'nin Türkiye'yi Kırmızı Liste'den çıkarması için başlatılan kampanya 35 bini geçti

Türkiye'nin kırmızı listeden çıkması için İngiltere'de yaşayan Gül Gökyokuş tarafından başlatılan imza kampanyası kısa sürede 35 bini geçti. Hükümetten yanıt geldi.

İngiltere'nin Türkiye'yi Kırmızı Liste'den çıkarması için başlatılan kampanya 35 bini geçti

Türkiye’nin kırmızı listeden çıkması için başlatılan imza kampanyası kısa sürede 35 bini geçti. İngiltere'nin Kırmızı Liste'yi yenileyeceği tarih hem tatil için yol gözleyen İngiliz vatandaşları tarafından hem de Türkiye'ye gitmek veya İngiltere'ye dönmek isteyen Türkiye vatandaşları tarafından dört gözle bekleniyor.

Otel karantinası nedeniyle seyahatlerde sorun yaşayan Türkiye vatandaşları tepkilerini sosyal medya kanallarının yanı sıra imza kampanyaları ile duyurmaya çalışıyor. İngiltere’de yaşayan Gül Gökyokuş’un, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı seyahat listesinden çıkarılması için düzenlediği imza kampanyası hakkında Brit İş Yaşam Tv’ye konuştu. Gökyokuş kampanyaya İngiliz vatandaşlarının da aralarında olduğu 35 bini aşkın kişinin kampanyayı desteklediğini belirtti. Gökyokuş Türkiye'nin İngiliz halkı için önemli bir tatil destinasyonu olduğunu belirterek, "Hükümetin bir çok sayıda kişinin yolculuk yapmasından çekindiğini düşünüyorum" dedi.

‘‘Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarın’’

‘‘Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarın’’ başlıklı imza kampanyası kısa bir sürede yaklaşık 10 bini geçince ilgili devlet kurumu talebe yanıt vermişti. Ulaşım Dairesi tarafından verilen yanıtta The Joint Biosecurity Centre (JBC)'ın kriterleri doğrultusunda varyant ve yayılım ve varyant riski nedeniyle Türkiye'nin Kırmızı Liste'de tutulduğu belirtildi.

Kampanya adresinde devam ediyor.

İmza sayısının 100 bini geçmesi durumunda da dilekçenin talebi Parlamentoda tartışılıyor.

İngiltere seyahat listelerini ne zaman yenileyecek?

19 Temmuz’da seyahat listesini güncelleyen İngiltere Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan “kırmızı liste”den çıkarmadı. Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, 1750 pound olan masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bir sonraki güncellemenin Ağustos’un ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Etiketler
İngiltere Türkiye