Çin'den Dünya Sağlık Örgütü'ne soru işaretleri yaratacak yanıt

Koronavirüs salgının kökeni hakkında tartışmalar sürerken Çin Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırma taleplerini reddetti.

Çin'den Dünya Sağlık Örgütü'ne soru işaretleri yaratacak yanıt

Aralık 2019'dan beri dünyanın üzerine kâbus gibi çöken Kovid-19 salgınında alınan tedbirler ve aşılama kampanyalarıyla bir hayli yol alınmış olsa da Delta varyantının hızla yayılmasıyla birlikte vaka sayıları hızla artıyor.

DSÖ salgının kökenini bulmak ve gelecekteki felaketlerin önüne geçmek isterken Çin okların üstüne çevrilmesine tepki gösteriyor ve araştırma taleplerini reddediyor.

Neredeyse 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüsün nerede ve nasıl çıktığına dair hala elimizde kesin bir bilgi yok. Salgının başından beri gündemden düşmeyen Vuhan'daki Viroloji laboratuvarı yeni bir rapor ile yeniden tartışmaların odağında.

DSÖ, virüs ile Vuhan'daki labrotuar arasında bir bağ bulamadığını söylese de bu iddialar bir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) müfettişinin açıklamaları ile bir kez daha gündeme geldi.

The Sun'da yer alan habere göre, DSÖ'de görev alan Dr. Ben Embarek virüsün Vuhan'daki laboratuvarda yarasalarla çalışan bir bilim insanına veya laboratuvar çalışanına bulaşmış olabileceğini söyledi.

Embarek, 'sıfırıncı hasta'nın yani koronavirüs ile ilk enfekte olan kişinin bir laboratuvar çalışanı olmasının hayli mümkün olduğunun altını çizdi. 'Sahada numune alarak enfekte olan bir çalışan oldukça olası bir hipotez' diyen Dr Ben Embarek, ekibin buna dair doğrudan bir kanıt bulamadığını belirtti. Ancak bununla birlikte gözler bir kez daha Vuhan'daki laboratuvara çevrilmiş oldu.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Salgın