Büyükelçi krizinde öne çıkan ülkeler Amerika, Almanya, Hollanda da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yaptıkları çağrıyla gündeme gelen büyükelçilikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Büyükelçi krizinde öne çıkan ülkeler Amerika, Almanya, Hollanda da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçileri, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için bir çağrı yapmış, büyükelçilerin çağrısı iktidar cephesinde sert karşılanırken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na büyükelçilerin istenmeyen kişi ilan edilmeleri için talimat verdiğini açıklamıştı.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası 10 büyükelçiden 8'i yeni bir açıklama yaparak Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesini hatırlatmıştı.

Söz konusu gelişmeler, dünya basınında 'Erdoğan geri adım attı' ifadeleri ile tartışılırken; Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarda ''Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok" demişti.

CUMHURİYET MESAJLARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajları yayınlayan büyükelçilikler arasında Osman Kavala çağrısının altına imza atan büyükelçilikler de yer aldı.

HOLLANDA

Hollanda Büyükelçiliği resmi sosyal medya hesabından yaptığı ingilizce paylaşımda, ''29 Ekim 1923'te Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etti. Başkonsolosluk, Türk halkının Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, herkese iyi günler diler'' ifadelerini kullandı.

Büyükelçi krizinde öne çıkan ülkeler Amerika, Almanya, Hollanda da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı - Resim : 1

ALMANYA

Almaya Büyükelçiliği, Almanca ve Türkçe yayınladığı mesajında, ''Cumhuriyeti'nin 98'inci kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor ve bu önemli günde modern Türkiye´nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!'' sözlerine yer verdi.

Büyükelçi krizinde öne çıkan ülkeler Amerika, Almanya, Hollanda da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı - Resim : 2

FRANSA

Osman Kavala çağrısına destek veren büyükelçiliklerden Fransa ise ''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun ! Bonne fête nationale'' paylaşımında bulundu.

Büyükelçi krizinde öne çıkan ülkeler Amerika, Almanya, Hollanda da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı - Resim : 3

BRİTANYA

Britanya Büyükelçiliği ise resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun'' ifadelerini kullandı.

Büyükelçi krizinde öne çıkan ülkeler Amerika, Almanya, Hollanda da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı - Resim : 4

RUSYA

Rusya Büyükelçiliği'nden yapılan paylaşımda da ''Değerli Türk dostlarımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun'' denildi.

Büyükelçi krizinde öne çıkan ülkeler Amerika, Almanya, Hollanda da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı - Resim : 5

Etiketler
Hollanda Almanya Ağrı Osman Kavala