Hollanda'dan büyükelçiler açıklaması: Geri adım atmadık

Büyükelçi krizine ilişkin konuşan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, geri adım atmadıklarını, gelecekte de benzer uyarıları yapacaklarını söyledi.

Hollanda'dan büyükelçiler açıklaması: Geri adım atmadık

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, G20 zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi de dahil olmak üzere '10 büyükelçiyi sınır dışı etme tehdidi' hakkında konuştu.

Rutte, 10 büyükelçinin tutuklu iş insanı Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını hatırlatarak serbest bırakılması yönündeki bildirinin ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi. Rutte, cumartesi günü Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Hollanda'nın bir dahaki sefere böyle bir çağrıyı yineleyeceklerini söyledi.

G20 zirvesinin ardından Roma'da basına yaptığı açıklamada Rutte, "AİHM açıklama yaptığında Hollanda'nın her zaman bu açıklamalara dikkat çekme hakkını saklı tuttuğunu kendisine bir kez daha açıkladım. Başkana, gelecekte de bunu yapmaya devam edeceğimizi söyledim” dedi.

Rutte, Hollanda ve diğer Batılı ülkelerin, söz konusu çağrıyı 'içişlerine karışmak' olarak değil, 'daha ​​evrensel değerleri teyit etmek' olarak gördüklerini belirtti.
Hollanda Başbakanı , Erdoğan ile yapılan görüşmede ikili ekonomik ilişkiler, göç ve Afganistan konularının da ele alındığını sözlerine ekledi.

Etiketler
Hollanda