ABD'deki konser faciası sonrası Travis Scott hedefte: İnsanlar ölürken şarkılarına devam etti

Houston'da düzenlenen Astroworld Festivali'nde sahne alan Travis Scott'ın, konser alanında izdiham yaşanırken performansına devam ettiği ortaya çıktı. Yaşanan izdihamda 8 kişi hayatını kaybetmişti

ABD'deki konser faciası sonrası Travis Scott hedefte: İnsanlar ölürken şarkılarına devam etti

Gerçek Gündem

Cuma gecesi ABD'nin Houston kentinde 8 kişinin hayatını kaybettiği Travis Scott konserinde yaşanan izhdihamın yankıları devam ederken, eleştiri okları festivalin organizatörleri ve rap sanatçısı Travis Scott'a dönmüş durumda.

ABD tarihinin en ölümcül müzik etkinliklerinden biri olarak kayıtlara geçen konserde yaşları 14 ve 27 arasında değişen 8 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi ise yaralanmıştı. Yetkililer, kalabalığın sahneye doğru ilerlemeye çalıştığını ve bu nedenle izdiham yaşandığını açıklamıştı.

İzdiham yaşandığı sırada sahnede bulunan Travis Scott'ın uzun bir süre daha performansına devam etmesi eleştirilerin odak noktasını oluşturdu. Houston Chronicle'da yer alan haberde, Scott'ın insanlar ilk düşmeye başladıktan 36 dakika sonra performasını durdurduğu belirtildi.

Washington Post'un yayınladığı analizde de, izdihamın başlamasının ardından Travis Scott'un yarım saat daha konsere devam ettiği belirtilirken, konser alanındaki sesli alarmın, Scott'ın performansı nedeniyle duyulamadığı ifade ediliyor.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ise birçok kişinin, 'insanlar ölüyor, konseri durdurun' şeklinde bağırdığı görülürken, cep telefonu kamerasıyla çekilmiş bir görüntüde panik halindeki bir kadının kamera platformuna tırmanarak, 'Burada birileri ölüyor. Şovu durdurun!' şeklinde bağırdığı ancak kameramanın kadını platformdan aşağı indirdiği görülüyor.

Houston Chronicle gazetesi, cenaze işlemleri ve otopsi raporları sonrasında, kurbanların ailelerinin ve izdihamda yaralananların milyon dolarlık tazminat davaları açma hazırlığında olduğunu yazarken, dava açılacaklar arasında Astroworld festivalinin organizatörleri ve Travis Scott'ın kendisi de bulunuyor.

ŞIRINGALI SALDIRGAN ŞÜPHESİ

Yaşanan olayın ayrıntılarıyla ilgili bir açıklama yapan Houston Polis Şefi Troy Finner, yaşanan kaos sırasında bir güvenlik görevlisinin alıkonulduğunu ve zorla boynundan iğneyle uyuşturucu madde enjekte edildiğini açıkladı.

Houston polisi izdihamın birden bire yaşanmasının şüpheleri artırdığını belirtirken, bazı görgü tanıkları da kalabalıktan bir kişinin insanlara uyuşturucu enjekte etmesi nedeniyle panik yaşandığını söyledi.

Etiketler
Konser