Eski başbakan yardımcısı tarafından cinsel saldırıya uğradığını açıklayan Çinli tenisçi ortadan kayboldu

Çinli yıldız tenisçi Peng Shuai, üç yıl önce eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel ilişkiye zorlandığı yönündeki açıklamasının ardından ortadan kayboldu.

Eski başbakan yardımcısı tarafından cinsel saldırıya uğradığını açıklayan Çinli tenisçi ortadan kayboldu

GERÇEK GÜNDEM

Spor dünyası Çinli tenis yıldızı Peng Shuai'nin ortadan kaybolması olayıyla çalkalanıyor.

2 Kasım'da Çin'de yaygın olarak kullanılan Weibo isimli sosyal medya uygulaması üzerinden, eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel ilişkiye zorlandığını ve daha sonra aralıklı ilişkileri olduğu yönünde bir paylaşım yapan Peng Shuai'den o günden itibaren haber alınamadı.

Shuai'nin paylaşımı kısa süre içerisinde sansürlense de, Çin internetinde kısa süre içerisinde viral oldu. Paylaşımın yayılmasının ardından içerisinde 'tenis' kelimesinin de olduğu birçok anahtar kelime erişime engellendi.

Erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic yaşananlara tepki gösterirken, kadın tenisinde 13. sırada bulunan Naomi Osaka da Peng Shuai'nin durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Osaka, "Yaşananlar karşısında şoktayım ve ona sevgilerimi gönderiyorum" ifadelerini kullandı.

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) Üst Yöneticisi Steve Simon, irtibata geçtikleri Çin Tenis Federasyonunun Peng Shuai'nin güvenli bir yerde bulunduğuna dair garanti verdiğini ancak onunla konuşmasına izin vermediklerini açıklamıştı.

Çiftlerde 2013 Wimbledon ile 2014 Fransa Açık şampiyonluğu bulunan Peng, teklerde ise klasmanda 14. sıraya kadar yükselmiş ve 2014 ABD Açık'ta yarı final oynamıştı.

Etiketler
Saldırı