ABD 'Ukrayna'yı her an işgal edebilir' demişti; Başlamış: Batı, Rusya'yı tuzağa çekmeye çalışıyor

ABD, Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceğini söylerken, Rusya uzmanı gazeteci Cenk Başlamış, Batı'nın Rusya'yı tuzağa çektiği değerlendirmesinde bulundu.

ABD 'Ukrayna'yı her an işgal edebilir' demişti; Başlamış: Batı, Rusya'yı tuzağa çekmeye çalışıyor

ABD, Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceğini söylerken, her fırsatta Kremlin'den böyle bir niyetlerinin olmadığı" mesajı veriliyor. Rusya uzmanı gazeteci Cenk Başlamış, Youtube'da Gerçek TV'de Ukrayna-Rusya krizini detaylarını anlattı.

Cenk Başlamış, diplomasi cephesinin çok harketli olduğunu ve Batı medyasında "Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceği" yönünde bir iddia olduğunu söyledi. Başlamış, fiili olarak hiçbir şey olmadığını ifade etti. Bir savaş tehlikesi olduğunun altını çizen Başlamış, "Batı'dan bir işgal beklentisi var ama çatışma anlamında somut bir şey yok" dedi.

Rusya'nın "sahte bayrak" planıyla saldırcağı yönündeki iddiayı da değerlendiren Başlamış, "Rusya'nın Ukrayna'yı müdahale etmek istese daha önemli bir nedeni var. Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı diyebileceğimiz ayrılıkçıların Kiev ile silahlı çatışmaya girmesi ve kendi kendilerine bağımsızlık ilan etmesi" diye kaydetti.

Ukrayna'nın NATO'ya üye olma ihtimali ve Batı ile yakınlaşmasının Rusya'yı rahatsız ettiğini dile getiren Başlamış, Rusya'nın Ukrayna'yı bu yoldan döndürmek için baskı siyaseti uyguladığını ifade etti.

"BATI RUSYA'YI TUZAĞA ÇEKİYOR"

Başlamış şunları kaydetti:

"Sınıra asker yığarak her an işgal edecekmiş algısı yaratarak baskı uyguluyor. Bu kadar çok askerin silahın yığıldığı yerde bir kıvılcımın çıkması bile savaşa kadar gitmeye yeterlidir."

"Batı dünyası sanki Rusya'yı tuzağa çekmeye çalışıyor" Başlamış, olayların farklı gelişip Rusya'yı istemediği bir müdahale mecbur bırakabileceğini söyledi. Başlamış savaşın çıkmama ihtimalinin yüzde 51 olduğunu dile getirdi.

Etiketler
Rusya Ukrayna