Türkiye, Ukrayna krizinde devrede: Lavrov, mart ayında Antalya’ya geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hem Rusya hem Ukrayna Dışişleri Bakanları ile görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca Lavrov'un mart ayında Antalya'ya geleceği bildirildi.

Türkiye, Ukrayna krizinde devrede: Lavrov, mart ayında Antalya’ya geliyor

Ukrayna - Rusya arasındaki kriz gerilimini sürdürürken; Türkiye de iki ülke arasındaki diplomasi için devreye girdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün hem Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile hem de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile telefonda görüştü.

LAVROV TÜRKİYE'YE GELİYOR

Bakanlıktan yapılan bilgilendirme açıklamasında, Lavrov'un mart ayında Türkiye'ye geleceği belirtildi.

Açıklamada, ''Görüşmede, RF-Ukrayna gerginliğine ilişkin son gelişmeler ele alınmış, Bakan Çavuşoğlu, sorunun çözümü için diplomatik girişimlerin önemine değinmiştir. Bu çerçevede, Bakan Çavuşoğlu ülkemizin RF ve Ukrayna arasındaki toplantılara evsahipliği yapmaya hazır olduğunu yinelemiştir.

Bakan Lavrov, 11-13 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek II. Antalya Diplomasi Forumu’na katılacağını ve bu vesileyle Antalya’da yapılması öngörülen Astana formatında Suriye konulu Dışişleri Bakanları toplantısına iştirak edeceğini de teyid etmiştir'' denildi.

''GERGİNLİĞE İLİŞKİN SON GELİŞMELER ELE ALINMIŞTIR''

Bakanlık Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba - Çavuşoğlu görüşmesine ilişkin ise ''Görüşmede, Ukrayna-RF gerginliğine ilişkin son gelişmeler ele alınmıştır.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, COVID-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kuleba'ya da teşekkür etmiştir'' açıklamasında bulundu.

Etiketler
Antalya Bakanlık Mevlüt Çavuşoğlu Rusya