İngiltere, yaptırımları açıkladı: Rusya'nın Swift'ten çıkarılmasını görüşüyoruz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sonrası uygulayacakları yaptırımları açıklarken müttefikleriyle Rusya'nın Swiftin dışında tutulmasını da görüştüklerini bildirdi.

İngiltere, yaptırımları açıkladı: Rusya'nın Swift'ten çıkarılmasını görüşüyoruz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine ilişkin parlamentoda değerlendirmelerde bulundu. Johnson, Rusya'ya karşı yaptırımların uygulancağını söyleyerek, "Rus bankaları İngiltere finansal sisteminden çıkartılacak. Rusya'nın Swiftin dışında tutulmasını da görüşüyoruz" dedi.

İngiltere, Rusya'ya VTB Bank'ın tüm varlıklarının dondurulması ve Aeroflot hava yolu şirketinin yasaklanması dahil yeni büyük yaptırımlar getireceğini açıkladı.

Johnson şöyle devam etti:

"Rusya'nın en büyük ikinci bankası olan VBT'ye tam varlık dondurması getirildi.

Rus bankalarının İngiltere finansal sisteminden çıkarılacak.

Rus devlet ve özel şirketlerinin İngiltere'de para toplaması yasaklanacak.

Rusların İngiliz banka hesaplarında sahip olabileceği para miktarı sınırlı olacak.

Aeroflot hava yolu şirketinin yasaklanacak."

YAPTIRIMLAR BELARUS İÇİN DE GEÇERLİ

Bu yaptırımların bir kısmının uygulanmasına ilişkin mevzuatın önümüzdeki hafta mecliste hazırlanacağını söyleyen Johnson yaptırımların Belarus için de geçerli olacağını dile getirdi.

Johnson ayrıca müttefikleriyle Rusya'yı Swift uluslararası ödeme sisteminden çıkarma olasılığını tartıştığını da söyledi.

Johnson, "Bütün seçenekler masada. Bütün bu önlemlerin başarılı olması için ortakarımızla birlik içerisinde olmalıyız" dedi.

Etiketler
İngiltere Rusya Ukrayna