Ukraynalı büyükelçi: Putin'in yıldırım savaş planı suya düştü, sonuna kadar direneceğiz

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Bodnar, Putin'in Ukrayna'ya yönelik yıldırım savaş planlarının suya düştüğünü söyledi

Ukraynalı büyükelçi: Putin'in yıldırım savaş planı suya düştü, sonuna kadar direneceğiz

GERÇEK GÜNDEM - Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Bodnar, Ukrayna'da devam eden çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ukraynalı büyükelçinin sözlerinden satır başları:

Ukrayna'daki tüm büyük şehirler Rusya'nın çeşitli çabalarına rağmen Ukrayna'nın kontrolü altında. Sabotaj gruplarının Ukrayna şehirlerine sızma girişimleri etkisiz kılınıyor ve yok ediliyorlar.

Gostomel Havalimanı'nın güçlü savunması sayesinde Rus askerleri oraya iniş yapamadı. Rus ordusu tarafından işgal edilen bazı yerler işgalde kurtarıldı. Rus askerleri ciddi kayıplar verdi. Onlarca askeri teçhizat ve yüzlerce işgalci yok edildi.

Silahlı kuvvetlerimizin savunma kapasitesi ve manevi hazırlığı yüksek. Ukrayna devletinin yönetimi Kiev'de ve Ukrayna'yı yönetmeye devam ediyor. Putin'in yıldırım savaş planları şimdiden suya düştü. Saldırı güçleri git gide zayıflıyor. Ukrayna'nın doğusundaki cephe hattında hiçbir ilerleme yapamadılar. Şu an en tehlikeli durum Kiev'de ve Ukrayna'nın güneyinde.

Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın ifadelerine göre işgalcinin ana hedefi kendisidir. İkinci hedefleri ise cumhurbaşkanımızın ailesi. Şimdi siz söyleyin, aklı başında hangi modern insan başka bir devletin liderinin ailesini hedef alsın? Ukrayna'da bu savaşı gerçekleştiren aklı başında bir adam değil. Biz kendi toprağımızda özgürlüğümüz için savaşıyoruz. Mümkün olduğu sürece bu direnişe devam edeceğiz.

Buradan sayın Erdoğan'a bu barış arayışı konusundaki girişimleri için teşekkür etmek istiyorum. Şu an önemli olan Rusya'nın bu saldırganlığı durdurması ve müzakere masasına dönmesi için Rusya'ya baskı yapmak. Direnişimizin Rus saldırganlığını önleyeceğine inanıyorum.

Mülteci meselesinin gündeme gelebileceği malum. Bu savaşın sivil kayıplarına özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Putin'in füzeleri ve bombaları altında kadınlar ve çocuklar ölüyor. Özellikle internette bunlardan yok olan sivillerin onlarcasını bulabilirsiniz. Sizin paylaşacağınız doğru bilgiler ülkemizdeki gerçek durumu anlatabilir.

Türk halkının Ukrayna'nın yanında olduğunu görüyorum. Bunun sadece sözde değil ilgili eylemlerde de böyle olacağına inanıyorum.

Hükümet binalarının yanında herhangi bir çatışma yok. Ukrayna üniforması giyen bir sabotaj grubu Kiev'e girerek toplum arasında korku yaymak istedi. Bunlar yok edildi.

MONTRÖ TARTIŞMASI

Türk talebi talebimizi şu anda değerlendiriyor. Değerlendirme süreci belli bir zaman alıyor. En yakın zamanda olumlu cevap almayı umuyoruz. Ama bu Türk tarafının kararı. Türkiye'deki tüm makamların Ukrayna'da neler olduğunu çok iyi anladığını düşünüyorum.

Öncelikle Rus işgalcileri kovmamız, sonra da Ukrayna'nın NATO'daki statüsünün resmileştirilmesini düşünmemiz lazım. Ukrayna'nın NATO'ya üye olma talebini gündemden kimse çekmedi. Batı bu hatayı düzeltmeli ve Ukrayna'yı NATO ve AB'ye üye olarak almalı.

Etiketler
Türkiye Ukrayna