Rusya Savunma Bakanlığı, Çernobil Nükleer Santrali’nden ilk görüntüleri paylaştı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Çernobil Nükleer Santrali'nin ele geçirilmesi tüm dünyadan ses getirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, Çernobil Nükleer Santrali’nin bulunduğu bölgeden ilk görüntüleri yayınladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıyan karara imza atmasının ardından 24 Şubat'ta Putin Ukrayna'ya askeri operasyon gerçekleştirilmesi emri verdi.

Savaşın üçüncü gününe girilirken çatışmaların başladığı ilk anlardan beri hedef olan ve 24 Şubat'ta ele geçirilen Çernobil Nükleer Santrali ve Çernobil Hariç Tutma Bölgesi'nden ilk görüntüler Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayımlandı

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN ÇERNOBİL AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çernobil Nükleer Santrali’ndeki durumun kontrol altında olduğu, santralin Rus hava indirme birlikleri ve Ukrayna Ulusal Muhafızları tarafından korunduğu duyuruldu.

Açıklamada, “Rus hava indirme birlikleri, Ukrayna Ulusal Muhafızlarının askeri personeli ile birlikte Çernobil nükleer santralini koruma görevini yerine getiriyor” denildi.

Nükleer santral personelinin radyoaktif durumu izlemeye ve nükleer santrali normal çalışma modunda tutmaya devam ettiğinin iddia edildiği açıklamada, “Ukrayna Ulusal Muhafızlarının nükleer santralin korunmasıyla görevli personeliyle, güç üniteleri ve nükleer yakıt deposunun güvenliğini ortak bir şekilde güvence altına almak konusunda anlaşmaya varıldı” ifadeleri kullanıldı.

Rus hava indirme birlikleri ve Ukrayna askeri personelinin ortak çalışmasının, aşırı milliyetçi gruplar veya diğer terör örgütlerinin nükleer bir provokasyon düzenlemek için ülkedeki mevcut durumdan yararlanamayacaklarının garantisi olduğu iddiasına da açıklamada yer verildi.

Etiketler
Rusya Ukrayna