Ukrayna'da savaş anketi: Rusya işgale başladı, Zelenskiy'e destek üçe katlandı

Ukrayna'da 2 bin kişinin katılımıyla yapılan bir ankette Devlet Başkanı Zelenskiy'e destek yüzde 91 olarak ölçüldü. Ukraynalıların yüzde 70'i ise Ukrayna ordusunun savaşı kazanacağına inanıyor

Ukrayna'da savaş anketi: Rusya işgale başladı, Zelenskiy'e destek üçe katlandı

GERÇEK GÜNDEM - Rusya’nın Ukrayna topraklarında yürüttüğü işgal harekatı beşinci gününe girerken, Ukrayna’da yapılan bir anket Ukrayna lideri Zelenskiy’e desteği ortaya koydu.

Rating Sociological Group’un, Donetsk, Luhansk ve Kırım hariç Ukrayna’nın tamamında 2 bin kişiyle yaptığı ankette Zelenskiy’e destek oranı yüzde 91 olarak saptandı.

Anket sonuçlarına göre ayrıca, Ukraynalıların yüzde 70’i Ukrayna ordusunun bu savaştan zaferle ayrılacağını düşünüyor. Yüzde 47’lik bölüm Ukrayna ordusunun kesin zaferinden emin olduğunu belirtiyor.

Savaşın gidişatına ilişkin düşünceler olumlu yönde olsa da Ukraynalıların yüzde 16’sı Ukrayna’nın zafere ulaşamayacağını düşünüyor, yüzde 15’lik kesim ise savaşın sonucu hakkında karar veremediğini söylüyor.

Orduya güvenin ülkenin batı ve merkez kesimlerinde yüzde 75-78 seviyelerinde olduğu belirtilirken, ülkenin doğusunda ise bu oranın yüzde 64-66 aralığında olduğu ifade edildi.

Anketi gerçekleştiren grup, sonuçlarla ilgili olarak, “Son bir haftada silahlı kuvvetlere yönelik inancın seviyesi belirgin seviyede arttı. Hiçbir bölgede olumsuz düşünenlerin sayısı fazla değil” ifadelerini kullandı.

Anket sonuçlarına göre, yüzde 91’i bulan Zelenskiy’e destek oranı 21 Aralık’tan bu yana üç katına çıktı.

Etiketler
Ukrayna Ordu Rusya