Alman medyası: Putin oligarklar dahil birçok kişiyi kaçmasın diye sığınaklara kapattı

Alman medyası Rusya Devlet Başkanı Putin'in gelişmeleri Urallarda bir sığınaktan takip ettiğini iddia etti.

Alman medyası: Putin oligarklar dahil birçok kişiyi kaçmasın diye sığınaklara kapattı

Alman gazetesi Bild'de yer alan iddiaya göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Urallarda bir sığınakta saklanıyor.

Haberde, Putin'in oligarklar dahil olmak üzere çoğu ismi kimse kaçmasın diye Ural'daki bir merkezde topladığı iddia etti. İddiaya göre, Putin tüm savaşın kolay olacağını ve her şeyin 1-4 gün içinde yapılacağını düşündü ve bu nedenle oldukça öfkeli.

Ancak iddialar Rus medyası tarafından yalanlandı. Ajanslar, Putin'in 27 Şubat'ta Moskova'da Khrunichev Devlet Araştırma ve Üretim Uzay Merkezi binasındaki Ulusal Uzay Ajansı şantiyesini ziyaret ederkenki görüntülerini paylaştı.

Ardından da Putin'in Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ile Pazar günü yaptıkları toplantıdan bir kare paylaşıldı ve Alman medyasının iddiaları yalanlandı.

Ancak Bild, Şoygu ve Gerasimov ile olan görüntülerin zaman ve konumunun belirsiz olduğunu vurgulayarak durumun hala net olmadığını iddia etti.

Bild'in haberinin kaynağı ise Estonya ordusunda eski bir general ve Avrupa Parlamentosu üyesi olan Riho Terras'ın Twitter'da paylaştığı Ukraynalı bir subayın mektubu.

Etiketler
Rusya